2018-09-02
第一次食飯差到要寫食評 , 上網見到T TOWN呢間有片皮鴨食諗住去試下 同女友去到餐廳門口 企左好耐都無店員問人數帶入座 期間有多名店員都見到我地企係到呆等都直接無視 隔離果位睇落高級少少員工都行埋一邊吹水 仲以為呢到係入到去見有位就坐低果款坐低後點左片皮鴨 鮮肉鍋貼 雞絲粉皮,只係點左三樣野 都可以落錯單,咁見到黎果樣菜同我點既唔同 就搵店員問清楚 究竟係我自己寫錯定係上錯枱啦 點知個店員同我講:係呀 呢個唔係雞絲粉皮 ,問我有無食過碟野 我答無 之後就繼續抹枱 ,好似無事發生咁 我同女友都呆左,再問佢多次我想check下落既單 佢好似如夢初醒咁 即刻搵第二個幫我check 原來係落錯單。咁講下食物既質素啦 我自問對食既方面無咩要求 但同網上既食評完全係兩回事鮮肉鍋貼 - 皮厚 餡細 無肉汁 講真是但街邊買都好食過佢雞絲粉皮 - 我淨係食到花生醬片皮鴨 - 鴨皮算脆 但切得過厚 都算OK,塊包皮又厚又粉咁食完叫埋單 黎左張單收$10既花生錢 坐低果時只係得餐具 何來花生 同店員講無見過有花生 佢立即幫我去改單 都算加番少少分,點知比番張卡我簽單果陣 都可以比錯第二枱既單我錯漏百出
鮮肉鍋貼 - 皮厚 餡細 無肉汁 講真是但街邊買都好食過佢
雞絲粉皮 - 我淨係食到花生醬
片皮鴨 - 鴨皮算脆 但切得過厚 都算OK,塊包皮又厚又粉
咁食完叫埋單 黎左張單收$10既花生錢 坐低果時只係得餐具 何來花生 同店員講無見過有花生 佢立即幫我去改單 都算加番少少分,點知比番張卡我簽單果陣 都可以比錯第二枱既單我錯漏百出 心情由入門口果刻開始就未平伏過 呢間餐廳絕對唔會再有第二次