2022-11-16
呢間暫時係我覺得最有heart嘅café ‼️💝絕對冇收咗錢幫佢賣廣告!但我一定要讚下兩個咖啡師嘅態度‼️ 👏事情係咁嘅:當日我諗住俾個驚喜個老友,因為佢生日週。我就問兩位咖啡師,如果叫碟甜品,請佢哋幫忙寫生日快樂,有冇呢個服務架 😆 佢哋兩位男士初頭就猶豫咗一陣。講清楚先,佢哋唔係唔願做,而係睇到佢哋好認真解決個問題!😳.... 偷聽到其中有個話自己寫字唔靚,另一個話不如佢出去買生日牌穩陣 🤔我見佢哋冇咩把握,就同佢講唔緊要嘅,由佢啦,問下咋嘛。因為我純粹即興姐,唔得嘅話我都有其他方案 😀 問題不大👌點知落單之後,個咖啡師喺我朋友飲果杯咖啡度,拉咗個生日蛋糕拉花出嚟 🎂仲寫埋HBD!😲 朋友同我好 surprised 呀!🤩唔知老友咩感覺啦,雖然生日嘅唔係我,但都有dd感動 😃因為覺得呢d服務,現實d講.... 唔一定俾你,一般食肆點都要收錢先,但佢哋唔係計呢d,但都盡力製造心意!所以喺呢度真係要講一聲,多謝兩位咖啡師 🙏😊⭐一定會再嚟幫襯支持!🔥🍵 Matcha Latte咖啡師拉咗隻肥海馬拉花 🤣要減減肥先得喇 😂😂😂唔緊要啦,唔係平時嘅心心圖案,都好開心架喇 😬(因為我之前去親ca
絕對冇收咗錢幫佢賣廣告!
但我一定要讚下兩個咖啡師嘅態度‼️ 👏
事情係咁嘅:
當日我諗住俾個驚喜個老友,因為佢生日週。
唔知老友咩感覺啦,雖然生日嘅唔係我,但都有dd感動 😃
所以喺呢度真係要講一聲,多謝兩位咖啡師 🙏😊⭐
一定會再嚟幫襯支持!🔥
🍵 Matcha Latte
咖啡師拉咗隻肥海馬拉花 🤣
要減減肥先得喇 😂😂😂
唔緊要啦,唔係平時嘅心心圖案,都好開心架喇 😬
(因為我之前去親cafe都係拉🤎圖案俾我..... 😅)
抹茶味夠回甘濃香,唔會落太多奶,亦夠順滑 👍
☕ Cappuccino
呢杯係生日蛋糕拉花!🎂🥳
睇下圖9嘅咖啡師啦 😄👍
誠意已經攞爆分 👏
咖啡味道夠濃郁,啡豆應該係偏fruity 🙃
老友話唔錯,因為佢本身鍾意啡味重d嘅 😄
🍝 夢王。卡邦尼
唔怪之得呢個係佢嘅皇牌!
真係好好食!😍
用高質蛋夢王,睇蛋黃色澤真係好靚啊😍
蛋味都相對濃d 😙
呢度唔係俾煙肉片碎嘅,係用煙腩肉粒!唔係碎上,係大大粒,俾料大方😋👍
因為用煙腩肉粒,食意粉味道都相對濃d
夢王蛋黃+煙腩肉粒+多芝士粉+卡邦尼汁=滿厚的邪惡感‼️😈🔥
🍮 昭和布丁
呢個就有dd失望,蛋味唔突出,而布丁硬身咗少少。
不過焦糖漿唔會太甜都ok 👌
🍨 士多啤梨乳酪牛角包窩夫配雪糕
我一見到呢碟笑咗 😂 點解呢?
因為咖啡師施展佢嘅"功夫" 咁樣,將其中一粒士多啤梨挑成朵🌹 👏👏👏
我笑係佩服佢,拉完個生日蛋糕拉花,仲整多樣心思,如果呀仔都識咁整俾我就好 😂😆 (諗太多... 🤣)
Croffle 係勁大舊 😆 差d食唔哂....
又🍓又有乳酪又雪糕又拌住,酸酸甜甜好開胃!😍😚
整體嚟講,今次嚟呢度,最深刻真係唔係食嘢,而係呢間店舖嘅誠意!感恩。真心要俾 💯 👏👏💪👍