講德國餐廳一定會諗起呢一間!我之前嚟過happy hour飲嘢,但係未試過喺入邊食嘢,今次就特登book咗位夜晚同朋友慶祝生日。餐廳裝修好有西式格調,成間係最搞笑係對面有一枱比較大年紀嘅食客盛裝打扮,講緊係着晒西裝同晚禮服😂仲要帶埋自拍光圈燈瘋狂喺餐廳入邊影相,問個經理佢哋咩事,個經理勁風趣幽默講話佢哋係K”OLD”L,真係笑死我😂我哋嗌左幾樣特色德國菜式,包括唔少得嘅德國豬手、咖喱農夫包、德國大香腸、同埋小食拼盤等等。先講德國豬手,外皮香脆,而豬手肉質感嫩滑,而且非常大舊,配埋啲鹹酸菜一流;咖喱農夫包亦都係我另一個最愛,農夫包好食,而咖喱味濃郁,仲要好多配料喺入邊,可以選擇撈飯食或者dip包食;德國大香腸拼盤有唔同類型嘅香腸,俾你一次過試晒咁多款口味;而小食拼盤都係嗰啲薯條炸嘢,同朋友分享嚟食就夠晒開心!因為要同朋友慶祝生日,本身一嚟到嘅時候已經問餐廳有咩蛋糕,經理就好好咁推介左一個廚房自家製開心果蛋糕俾我哋,而呢個蛋糕大約1.5磅到,仲要係餐牌冇嘅,真係要問啲店員先知當日有冇,而且價錢算合理,仲可以有寫名嘅生日牌同埋現場生日歌播放,所以如果都想同朋友慶祝埋生日,就可以早啲打去問吓餐

德國豬手
咖喱農夫包
德國香腸拼盤
小食拼盤

因為要同朋友慶祝生日,本身一嚟到嘅時候已經問餐廳有咩蛋糕,經理就好好咁推介左一個廚房自家製開心果蛋糕俾我哋,而呢個蛋糕大約1.5磅到,仲要係餐牌冇嘅,真係要問啲店員先知當日有冇,而且價錢算合理,仲可以有寫名嘅生日牌同埋現場生日歌播放,所以如果都想同朋友慶祝埋生日,就可以早啲打去問吓餐廳有咩蛋糕。呢個開心果蛋糕非常有驚喜,佢係開心果味嘅mousse,味道唔會太甜,但係就非常有開心果味,仲有啲開心果碎,講真出邊都未必買到呢個質素嘅蛋糕,我同朋友都食得好開心!
自家製開心果蛋糕

最令我呢個酒鬼開心係嗰陣做緊德國啤酒節推廣,一個價錢可以去唔同分店度飲draft beer,總共有10杯,初初諗住今次未必飲得晒可以留返下次飲,點知原來今晚咁高興,大家一次過就飲晒10杯500ml啤酒,我揀呢隻德國啤酒麥味適中,自己個人來講幾鍾意,整體感覺好滿意,尤其是店員服務態度,佢嘅風趣幽默令我覺得樂而忘返!
德國啤酒
德國豬手