2024-06-21
拎蛋糕開始就印象差本身屋企有個保溫袋就冇加購佢舖頭個保溫袋一入去間舖頭拎蛋糕嗰陣我拎個保溫袋出嚟,明明可以擺得落個蛋糕盒,個店員堅持話我個保溫袋唔會可以用到仲串我話咁樣會搞到佢哋個蛋糕溶然後佢叫我唔擺保溫袋直接拎走 然後我問咁樣咪會仲更加快溶(當日係夏天日頭)然後佢態度勁差咁叫我直接拎走蛋糕味道係重要,佢味道確實亦都好出色,但呢個已經反映咗響佢價錢上面而佢嘅價錢已經比一般貴,所以我會期望佢嘅店員起碼會正常啲,但係估唔到佢店員嘅態度係咁差,真係未食過蛋糕就已經扣晒分其實香港地嘅蛋糕舖有好多選擇,味道好嘅蛋糕舖亦都唔少,味道好價錢貴嘅我會話性價比正常,但味道好價錢貴再加埋店員態度差反而會令人卻步,懷疑點解幫襯呢間唔選擇其他舖頭講到底入去拎蛋糕只係10分鐘以內嘅事,但呢10分鐘就係客人對你嘅第一印象,呢間舖頭老闆可能要諗吓:如果一個差嘅店員喺客人拎蛋糕嗰10分鐘裏面令到客人扣晒分,甚至乎唔會再回購,犧牲蛋糕師傅/舖頭老闆唔止10分鐘,甚至乎係幾年計做蛋糕嘅努力,究竟值唔值得?
本身屋企有個保溫袋就冇加購佢舖頭個保溫袋
然後佢叫我唔擺保溫袋直接拎走
然後我問咁樣咪會仲更加快溶(當日係夏天日頭)
然後佢態度勁差咁叫我直接拎走