呢間位於佐敦廟街嘅餐廳裝修走簡約路線主要都是純白色, 再加上藍色霓虹燈管帶有點點韓風型格感覺⚡️食物飲品方面都有為生酮飲食設置嘅menu即使唔係生酮, 其他食物碳水/肉比例都恰到好處唔會好似出面成個飯得果少少肉𓂅 Set Dinner / 紐澳良雞扒意大利飯(ᴴᴷᴰ 148)✨大大塊烤得嫰滑嘅雞扒🙌🏻 配上頗有口感嘅意大利飯, 是我喜歡的配搭哈哈𓂅 Set Dinner / 香煎蟹餅配蕃茄沙沙✨蟹肉打到半蓉再攞去煎, 底面都有輕輕煎過嘅痕跡, 將蟹肉拌著沙律菜吃挺配 (懷疑不是這個吃法但很夾🤭)𓂅 脆炸香辣魷魚(ᴴᴷᴰ 69)個名同個成品唔係同一回事, 係咪應該叫脆炸香辣魷魚圈先啱哈哈, anyway 魷魚圈炸衣勁薄身, 魷魚本身夠曬彈牙, 都幾過癮~𓂅 大蝦蟹肉牛油果意粉(ᴴᴷᴰ 159)✨又一樣好多料又好食嘅主食🤍 雖然睇落好乾爭爭但其實掛曬醬汁, 而且蟹肉份量超多, 基本上啖啖都食到有肉𓂅 藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶(ᴴᴷᴰ 50)係Ig備受大家喜愛嘅藍色飲品, 既有海鹽又有焦糖味, 奶味偏重所以味道唔會好奇怪𓂅 Carrot Cake (ᴴᴷᴰ 48)這裡的所有甜點都是自家製出品, 選
呢間位於佐敦廟街嘅餐廳裝修走簡約路線
主要都是純白色, 再加上藍色霓虹燈管
帶有點點韓風型格感覺⚡️

食物飲品方面都有為生酮飲食設置嘅menu
即使唔係生酮, 其他食物碳水/肉比例都恰到好處
唔會好似出面成個飯得果少少肉

𓂅 Set Dinner / 香煎蟹餅配蕃茄沙沙✨
𓂅 脆炸香辣魷魚(ᴴᴷᴰ 69)

𓂅 大蝦蟹肉牛油果意粉(ᴴᴷᴰ 159)✨
𓂅 藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶(ᴴᴷᴰ 50)

𓂅 Carrot Cake (ᴴᴷᴰ 48)
這裡的所有甜點都是自家製出品, 選擇都幾多; 其中Carrot cake一定係最多人點, 蛋糕糕身會比較紮實, 層次都幾豐富, 先有核桃的脆脆口感, 再來帶有陣陣肉桂香嘅蛋糕層, 再配埋cream cheese而非普通忌廉來吃☺️

𓂅 Moist Chocolate Cake (ᴴᴷᴰ 55) ✨
喜歡朱古力口味的我當然不可以錯過這個朱古力蛋糕, 蛋糕同樣口感紮實, 帶微微朱古力味, 最神奇是面層同夾層的不是朱古力醬而是麻糬(?), 是挺令人驚喜的!
2023-03-23