2024-06-16
今晚心血來潮又想食泰國野,見有人推薦呢間文青泰菜而且又有cocktail飲,一於就同男朋友試下🤭餐廳位於亞士厘道尾,係海防道穿過條樓梯仔就到,地點都幾又易搵👍🏻入面裝修好有渡假feel,辛苦工作完一日黎到食野飲野感覺好放鬆好chill😌先叫兩杯野飲下UDON THANI🍹男友就揀Thai Green Milk Tea🍵 我呢杯都幾好飲又裝飾得好靚,不過呢度都幾多款唔同既cocktail,下次可以試第二樣😋魚露椰糖燒雞全翼🐓雞翼燒得好香裏面仲好Juicy,而且個魚露汁醬調得好好味,令到本身已經好香口嘅雞翼更加出色🤤炸蝦餅配青檸忌廉芝士醬🦐蝦餅炸得夠乾身但又唔會太乾爭爭,好有蝦味如好彈牙,點少少芝士醬令呢度既蝦餅更與眾不同😋泰北蟹肉金湯烏龍麵🦀呢個烏冬嘅汁醬係泰北咖喱,比起平時食開嘅咖喱再辣少少,怕辣嘅朋友要留意⚠️不過就係夠辣所以好開胃,同埋個份量都幾大👍🏻同埋蟹肉都俾得唔孤寒架👍🏻👍🏻😋😋本身諗住嗌住少少嘢食,之後再加其他小食或者甜品,點知食完飲埋野兩個人都好飽🥴唯有下次再去先試其他嘢😌🤑 人均消費:~$250🤩 推薦指數:8.5 / 10📍 餐廳資料:ASOK THAI GARDEN
魚露椰糖燒雞全翼🐓
炸蝦餅配青檸忌廉芝士醬🦐
泰北蟹肉金湯烏龍麵🦀
🤑 人均消費:~$250
🤩 推薦指數:8.5 / 10
📍 餐廳資料:ASOK THAI GARDEN (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道37號地舖
喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie
#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #尖沙咀美食 #泰菜 #泰奶 #文青餐廳 #AsokThai #Cocktail #炸蝦餅