2025-02-04
呢一間係新嘅餐廳位於喺康城地鐵站距離地鐵站嘅位置都唔係好遠,所以其實我哋自己去咗地鐵站之後行幾分鐘就可以輕鬆到達!啱晒喺康城住嘅朋友、今日就去呢一區探朋友咁啱就係呢一邊食飯,就食咗呢一間餐廳!!🥢海鮮香蔥煎餅首先講講海鮮香蔥煎餅,呢道菜源自韓國,通常用新鮮嘅海鮮同香蔥製作而成。當你一口咬落去,外層薄脆,內裡卻係充滿海鮮滋味,真係非常過癮!煎餅上面金黃酥脆,底部更有一層誘人嘅焦香味,實在令人難以抗拒。食落去唔單止有香蔥嘅清香,仲有海鮮嘅鮮美,搭配上少少辣椒,更加提升咗整體味道。食完之後,仲會有一種回味無窮嘅感覺。再加上,煎餅一般都係即叫即製,新鮮出爐,熱辣辣送到你面前,真係好享受!整體嘅口感都唔錯,而且佢嘅味道都幾正宗,我同朋友都非常鍾意食佢呢一個煎餅!簡直就係正!鍾意食海鮮煎餅嘅朋友,絕對不能夠錯過!🥢乾式熟成安格斯牛小排200g而家轉到乾式熟成安格斯牛小排。呢個菜式可以話係肉食者嘅天堂!牛小排經過乾式熟成處理,肉質更加嫩滑,同時保留咗肉本身嘅原汁原味。每一口都可以感受到肉汁喺口中爆開,真係令人陶醉。安格斯牛本身就已經係高品質肉類,加上乾式熟成後,更加提升咗肉質嘅風味。當你將牛小排放入
🥢海鮮香蔥煎餅
🥢乾式熟成安格斯牛小排200g
安格斯牛本身就已經係高品質肉類,加上乾式熟成後,更加提升咗肉質嘅風味。當你將牛小排放入嘴裡,一股濃郁嘅肉香味隨之而來,再配合上適量嘅鹽同黑胡椒調味,簡直係完美無瑕!此外,牛小排外層微微焦香,而內裡則保持住多汁的口感,每一口都令人感到滿足。而且200g的份量剛剛好,不會太多,也不會太少!呢個份量嚟講我哋覺得CP值都幾好而且佢牛肉嘅質素真係非常高!完全拍得住韓國嘅質素!
餐廳係新開嘅餐廳,所以整體嘅嘢都幾新同埋座位上我哋都覺得唔錯,整體我哋都覺得幾好!價格亦都合理!啱晒一家人去食!