2016-12-12 1256 views
旺角區甜品店有如遍地開花, 想站得住腳, 當然要有好質數既出品, 呢間有米芝蓮推指南推介作光環既甜品店可為當中之一!食物選擇多當然會加分啦, 如果唔係食多幾次都試均晒, 你知香港人幾咁愛新鮮感架?!今次我又搵到新嘢食, 包括呢款新上市"紫薯奶凍" ($54)兩種紫色拼埋一起, 視覺上已經覺得浪漫, 呢兩種紫色分別來自主角之一紫薯, 面頭深紫色係紫薯蓉, 紫薯味相當濃, 而中間雪糕球食落就知係芉頭味, 淡淡香芉味製成既雪糕球, 口感香滑, 再配合底層既紫薯奶凍, 質感香滑無比, 甜度適中, 再加上灑薄脆片, 口感層次豐富左好多, 絶對不容錯過!呢款芒果七彩椰果芭菲($59), 色彩繽紛, 好有治癒感, 數個成杯有9層, 頭頂係芒果雪糕, 隔以一層忌廉, 再一層係爆珠及椰果, 再一層芒果雪糕...........哇, 超邪惡, 香滑忌廉同有咬口既爆珠及椰果一齊食, 味道酸中又帶甜, 相當夾! 完全啟動左食甜品既神經, 再叫埋呢個朱古力香蕉窩夫 ($62)三件朱古力窩夫, 配以一球朱古力雪糕及數片香蕉, 窩夫幾鬆脆及有朱古力味, 但個人喜歡食較鬆軟質感; 鐘意既可以一啖將雪糕, 香蕉及窩夫放
紫薯奶凍
芒果七彩椰果芭菲
朱古力香蕉窩夫
三件朱古力窩夫, 配以一球朱古力雪糕及數片香蕉, 窩夫幾鬆脆及有朱古力味, 但個人喜歡食較鬆軟質感; 鐘意既可以一啖將雪糕, 香蕉及窩夫放入口; 想有儀態少少既可以淋D糖醬伴食...............
價錢與坊間差唔多, 但無論食物質數或份量都相當對眼, 令人食後與店名一樣好開心.........!!
Type of Meal
Tea