2022-12-16 322 views
運頭塘這邊的確有少許偏僻,如果唔係有活動,很少人會專登過嚟我想,如果住在運頭塘的人士也應該會行多幾步去熟食市場街市那邊吃東西吧。雖然呢間餐廳可能係運頭塘茶餐廳的獨市生意,不過看價錢都不算特別昂貴。結果有次行路過嚟,有點兒肚餓,於是點了個焗飯外賣。葡汁海鮮飯,葡汁都算多,可以配整個焗飯,焗飯都尚算夠熱燙,除了魚之外都有魷魚八爪魚之類,魚柳算算大塊,不過質地就比較普通。焗飯的份量不會太少,而且飯都不算太難,即使在汁內浸過之後,都不會太林或者糊掉。結果整個飯吃完,人們都未到齊。手機在手,講聲遲到有幾難,遲到已經衰,唔講聲衰上衰。因為期望準時的人,原來打的前來赴會。啞子吃黃蓮,有苦自己知

運頭塘這邊的確有少許偏僻,如果唔係有活動,很少人會專登過嚟

結果有次行路過嚟,有點兒肚餓,於是點了個
焗飯外賣。

葡汁海鮮飯,葡汁都算多,可以配整個焗飯,焗飯都尚算夠熱燙,

Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch