2019-08-30
今晚約左媽媽同家姐一齊食飯,由於每次食飯都好多野傾,所以我地一定會去酒樓食小菜。但發現食飯果個幾兩個鍾,環境真係嘈到不得了,所以今晚,我地決定轉場。我朋友介紹左一間Cafe比我,話環境寬敞,比酒樓寧靜,而且食物品質非常高,咁我就決定去試下。我地一入去,已經覺得坐位好闊落。坐底後,睇下個餐牌,嘩,原來有好多野食選擇,重有勁多飲品選擇Tim,利害利害👍🏻👍🏻我地叫左三個Set Dinner,再加啲小食,4個人食已經非常足夠😀首先我地叫左4杯野飲,有花茶,特飲同埋乳酸。無錯,係花茶,估吾到有花茶飲,我同媽媽都好鍾意飲花茶,佢地同火將花茶加熱。出面好多地方個火吾夠熱,但佢地個茶壺座設計得好好,所以熱力真係傳到花茶到,非常出色。而花茶都好多選擇,會介紹埋花茶的功效👍🏻👍🏻我選左五寶茶,清熱明目。媽媽選擇了西施,潤喉生津👍🏻驚喜重有杯特飲,情意綿綿。其實係一杯朱古力,上面加左雪糕同埋棉花糖,超好味👍🏻👍🏻👍🏻未開始食,䂋中咁有驚喜,食物真係令人非常期待😂佢地重有好多玩具提供比客人玩,種類繁多👍🏻前菜黎啦,係餐湯同埋沙律🥗 個湯係周打蜆湯,非常香,未入口都已經聞到湯既香味。個沙津好正,新鮮又大碟,真
首先我地叫左4杯野飲,有花茶,特飲同埋乳酸。
我選左五寶茶,清熱明目。媽媽選擇了西施,潤喉生津👍🏻
未開始食,䂋中咁有驚喜,食物真係令人非常期待😂
佢地重有好多玩具提供比客人玩,種類繁多👍🏻
前菜黎啦,係餐湯同埋沙律🥗 個湯係周打蜆湯,非常香,未入口都已經聞到湯既香味。個沙津好正,新鮮又大碟,真係好開胃,如果沙津可以再Refill,我一定會食多一碟😂😂😂
主菜黎啦,有鮮茄焗豬扒飯,芝士白汁吞拿魚焗意粉同埋黑松露海鮮意大利飯。
豬排飯出色既埋方係竟然用炒飯底,好多餐廳為左快,用白飯底。炒飯底令焗豬更野味,加埋啲芝士汁,嘩,好美味呀😍
佢地重細心到豬排都係切埋比你,一件件,易入口👍🏻👍🏻
吞拿魚意粉正,佢地真係即叫即焗,見到碟邊啲芝士重有氣泡,好香好香👍🏻
媽咪話好好食,佢成碟清晒🤣
另一碟主菜係黑松露海鮮意大利飯,佢個飯啲汁真係好正,粒粒飯都有汁包住😋 加上海鮮,成個飯既味道都好豐富,鍾意有汁飯既朋友,一定要試呢個,十級推介👍🏻👍🏻
我地叫既小食都上菜啦。
我要介紹既重點係蒙古香烤雞翼,鹽酥雞粒同埋特濃芝士焗蔬菜。
個雞翼無得輸,香辣控制得岩岩好,吾會太辣,越食越想食,停吾到口,辣得黎你重會食到雞肉味😍
另外,都係十級推介既係芝士焗蔬菜。勁多芝士,勁香,入面主要係西蘭花,西蘭花好淋,加埋芝士,味道好夾好夾,芝士控一定要食呢個👍🏻
個鹽酥雞粒都係勁屈機,超野味,如果係飲酒,食呢個小食,真係絕配,外脆肉軟,好食到不能形容😂
成餐飯都好開心,好窩心既重有食飯中途我地吾小心跌左隻匙羹落地,服務員馬上提供新既比我地,咁細心既服務,真係去邊到搵👍🏻
推介指數爆晒燈⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️