2018-01-12 4900 views
今日同飯腳們去左試新野, 呢間真係忍世小店呀,成條路都係五金呀車房呀地盤呀... 我地去到街頭時仲質疑緊係唔係有呢間野?去到街尾見到終於見到我地就入左去.店內環境同出面係好唔同既, 好雅致好有日本feel 既. 呢兩隻鮑魚擦小龜好可愛呀話明富貴lunch都要睇下個價錢啦. 普通一餐Lunch黎講又真係貴左小小. 唔緊要啦食落肚自己開心ok嫁啦!同事既SET A $98 薄薄既慢煮牛肉舖在飯面,個汁好濃. 好有heart既係珍珠米飯同牛肉中間係有一片片紫菜隔住而飯面仲要有炒過既芝麻.日本人就係有呢份細心同細緻我既SET B $148 其實成個餐既野都係一樣既只係飯面上的牛肉唔同. 我呢個貴左$50係因為有一半係SET A既牛肉再多左一半安格斯牛肉.呢隻安格斯冇SET A個隻牛肉咁薄, 厚身D不過都係好鮮嫩.反而我比較欣賞呢一個配菜. 看似普通不過有heart既 左邊既一堆小薯蓉味道同出面既好唔同, 有好rich既牛油同奶味,上面有小許類似bacon既粒粒(其實係炸左既小牛肉碎)上枱前佢會再用火槍燒一燒個面.燒完既炭燒味令到個堆小薯蓉更香.
反而我比較欣賞呢一個配菜. 看似普通不過有heart既

Other Info. : 雖然LUNCH SET 係比出面貴左小小不過佢好既係唔收加一嫁~
2018-01-10
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$123 (Lunch)