2024-05-01
今次出發之前去吓呢個比較少人嘅Lounge食D野✈️感覺上整啲座位比較開陽🩵座位坐得比較舒服但唔算好方便食野🥹值得一讚嘅係有唔少Made to Order嘅食物所以整出嚟係新鮮同熱嘅唔錯👍🏻 飲品方面見有唔少人推介佢有唔少既Cocktail選擇🍹個人覺得質素一半唔係特別推薦😅⭐️ 烤豬肋骨配燒烤醬 🍖⭐️ 豉汁蒸魚柳配豆腐 🐟⭐️ 炒粉絲 🍲主食方面都係以港式嘅口味為主🇭🇰個人覺得水準唔錯調味啱啱好👍🏻有種好食嘅家常便飯的感覺 特別一讚炒粉絲嘅麻油香超正好開胃🤤⭐️ 魚片頭湯米粉 🍥口味同其他Lounge既名物差唔多😂但係呢度即叫即做嘅米粉就唔會浸冧晒😄⭐️ 陳皮紅豆沙 🫘入口有起沙嘅感覺🩷甜度適中驚喜比唔少糖水舖做得更好⭐️ Lion Rock 🦁⭐️ Castle Peak 🗻⭐️ Aperol 🥂雖然賣點係有專人即做Cocktail好有誠意🍺但係我覺得咁啱叫咗幾Cocktail既口味都偏甜🥳都係傳統嘅Aperol比較啱口味另外佢其實都唔少輕食同埋主菜質素都唔錯❤️如果想闊落啲同少啲人呢個Lounge都係不錯選擇
⭐️ 豉汁蒸魚柳配豆腐 🐟
⭐️ 炒粉絲 🍲
入口有起沙嘅感覺🩷甜度適中驚喜比唔少糖水舖做得更好
⭐️ Castle Peak 🗻
⭐️ Aperol 🥂
雖然賣點係有專人即做Cocktail好有誠意🍺但係我覺得咁啱叫咗幾Cocktail既口味都偏甜🥳都係傳統嘅Aperol比較啱口味 另外佢其實都唔少輕食同埋主菜質素都唔錯❤️如果想闊落啲同少啲人呢個Lounge都係不錯選擇