荃灣悅來(熊貓)酒店地庫高質素地中海菜講到荃灣地標或者建築物,第一時間諗到咩?我諗好多人都會諗起熊貓酒店,酒店地庫除咗有大型日本超級市場外估唔到仲有一間裝修又靚嘢食又好味嘅地中海菜,即刻同大家介紹!餐廳Boaz House 位於📍荃華街3號悅來坊B1樓嘅B122B號舖 ,在升降機旁邊好易搵。餐廳裝飾及環境帶有宗教色彩,有詩歌敬拜音樂,牆身俾花鋪滿加上燈光效果,十分浪漫!絕對係情侶夫婦拍拖,女生們相聚傾計打咭嘅好地方!如果早啲訂枱的話更有可能訂到超靚嘅花牆位,大家要留意啦!今次同朋友叫咗一個招牌二人套餐(份量超多😋)我諗三至四個人share一齊食再叫其他嘢食都得👍🏻1.是日餐湯(南瓜湯)🎃🥣南瓜湯好飲又甜,無加忌廉但係又好滑,唔怕肥!2.橄欖油紅酒醋古斯米沙律 🥗古斯米加入沙律入面呢個食法係第一次,古斯米好處多多,大家可以上網睇吓。加上比例啱啱好紅酒醋加入沙律,真係好味又健康!3.土豆庫格爾+傳統蔬菜球🥔🧅🥚🥒🥕🥦土豆庫格爾真係超級好食🤤,簡簡單單薯仔加洋蔥加蛋,配埋調味料焗製,配埋醬汁簡直一流,傳統蔬菜球應該係把蔬菜切碎攪拌搓圓再炸。4.彼特魚🐟彼特魚大大條,魚肉滑唔會燒到乾爭爭,加啲
荃灣悅來(熊貓)酒店地庫高質素地中海菜

1.是日餐湯(南瓜湯)🎃🥣
南瓜湯好飲又甜,無加忌廉但係又好滑,唔怕肥!

2.橄欖油紅酒醋古斯米沙律 🥗

3.土豆庫格爾+傳統蔬菜球🥔🧅🥚🥒🥕🥦

4.彼特魚🐟
彼特魚大大條,魚肉滑唔會燒到乾爭爭,加啲檸檬汁,再配上香料特製嘅醬汁用,好好味!🤤
配菜薯角應該都有調味後再炸,用心!👏🏻

5.以色列烤焗無激素全雞(一大隻)🐓
雞肉非常之嫩滑又入味,雞肉充分吸收醬料嘅味道,肉汁豐富雞皮又唔肥,一定要連皮食呀!
係一定要👍🏻焗雞下面仲有薯仔同蘿蔔鋪滿,飽!

6.甜品流奶與蜜🍮🍧
自家製嘅甜品,第二個胃即時開動!
牛奶味特別香濃配上蜜糖同埋nuts,我可以食多幾杯都唔怕!!🤤

7.飲品 鮮薄荷檸檬汁 + 百香果冰茶🍹
朋友飲百香果冰茶,佢話酸酸甜甜好解渴。
但我覺得佢如果有飲我杯線薄荷檸檬汁,佢先知我嗰杯唔止解渴仲好提神,嗰陣冰涼感係夏天飲真係暑氣全消!🥶

成個套餐較多用蔬菜,同埋澱粉質,所以一開始我就話可以幾個人share 食都得,今次兩個人食抱住個肚走🤪

📍荃華街3號悅來坊B1樓嘅B122B號舖
Ps. 樓上有停車場
地鐵站B2出口,有行人天橋直達

#boazhousehk #地中海餐廳 #地中海菜 #荃灣美食
#食玩訓 #吃喝玩樂 #食好西 #體重上升 #隨處吃 #吃貨 #餓底 #辛苦搵嚟志在食 #土耳其 #北非 #歐洲 #food_fighter #foodiehk #foodie #eat #hungry
#hungerforfood #Mediterraneandiet
以色列烤焗無激素全雞
流奶與蜜