2022-02-21
今日同朋友行過佐敦渡船街一帶~原來呢條街都有好多食店!行行下我哋嚟到文苑街,見到一間中東菜嘅小店叫"堅尼地7PO"~呢間舖名好特別之餘~我哋兩個仲畀佢裝修深深吸引,因為店舖內掛咗好多好靚嘅土耳其燈,好有異國風味!!除咗燈之外~發覺店舖嘅餐具丶餐墊都好有土耳其特色~ 亦刻有馬賽克嘅圖案!好特別呀🥙🥙🥙巴馬火腿石榴沙律$68沙律以生菜為主!加上甜甜嘅紅色石榴粒及巴馬火腿~感覺好新鮮及開胃!係健康嘅少女們之選!🐔🐔🥠🥠 乳酪黃咖哩雞配中東皮塔餅$78黃咖哩雞煮得好入味,加入洋蔥及多汁配埋中東皮塔餅~簡直一流!因為咖哩汁太多,如果下次再加多兩塊皮塔餅就very good🐮🐮🌯🌯 烤牛肉肉捲餅$78用錫紙包住牛肉捲!內裏有其他蔬菜及特別沙律醬配製!牛肉份量足夠!☕☕以上兩個餐都配有熱飲(奶茶)~我們加$25有土耳其捧茶一壺🍎🍎味💰💵呢餐中東菜兩人加埋$250, 有嘢食丶有嘢飲丶有環境丶又坐得舒服~值回票價
🥙🥙🥙巴馬火腿石榴沙律$68
🐔🐔🥠🥠 乳酪黃咖哩雞配中東皮塔餅$78