2020-03-28
墨西哥未去過,但香港真係有咩食唔到 餐廳老闆似乎對香港好有歸屬感,連餐廳名字都以香港國際長途電話區號命名。開放式門面,設有多張吧枱吧櫈,而裏面就係用餐區。昏黃的燈光,裝修頗有情調,侍應和調酒師也是外籍人士,有如置身外地雞肉墨西哥脆玉米片上枱真係嚇咗一跳,份量頗大,玉米片脆口,加上水牛雞肉,辣辣地,好開胃,還配上酸忌廉同牛油果醬蘸着吃,牛油果醬好綿好夠味。玉米芝士炸丸子出街真係好鍾意食煎炸嘢,因為係屋企少整。炸丸子圓碌碌,外面炸到脆卜卜金黃色,裏面仲有軟綿綿嘅芝士。辣椒蝦墨西哥卷餅墨西哥卷裏面有蝦,辣椒汁,仲有飯喎, 好特別,卷餅裏面啲蝦仲keep得好爽口。什肉連醬墨西哥酥餅呢個同頭先嗰個卷餅又唔同,薄薄地一碟有四件。嗌嗰時都驚住酥皮餅好膩,但又唔會喎,仲有提供唔同醬汁,但係我都係最鍾意牛油果醬。叫咗杯Big Bang, 係帶有芒果汁嘅mocktail, 最型嘅係用電燈膽盛著俾你難得共聚,喺異國情懷下共進晚餐,滿意。
雞肉墨西哥脆玉米片
玉米芝士炸丸子
辣椒蝦墨西哥卷餅
什肉連醬墨西哥酥餅
難得共聚,喺異國情懷下共進晚餐,滿意。