2014-07-02
我地去到既時候大概六點鐘,店外已經排左6 7個人。我地只係等左十五分鐘就入得店內。由於一直都聽人講話呢間拉麵店好好食, 所以今日專程拜訪下。 一場黎到,我同朋友都揀左青龍。由於以前食過中環舊豚王,有一個不美好回憶,所以今次決定湯濃度同面既都揀中等。店面係細d,不過都坐得舒服,有冷氣。唔洗5分鐘,面就送到。拉面係認真好食,味道一流,最特別係面上既魚子醬以及蟹肉係貨真價實,同拉麫超配。湯底同面都岩岩好 ,叉燒肥瘦適中,一d都唔剔牙 。半粒糖心蛋煮得剛好。 我同個朋友麵一到就不停食,完全冇講過野。 店內免費提供冰水。不過知道出面仲有好多人排隊,所以食完就走。侍應服務好,有禮貌。以一個食量大既女仔來說,份量岩岩好 唔會太飽。出到外面 大概七點鐘, 發現人龍係頭先既5倍 。不過真心好食,誠意推介