2022-09-16
🌟小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋 🌟呢間餐廳都係朋友介紹🙌🏻話超級抵食,咁我就梗係急急腳去試吓😎睇吓有乜嘢咁有料到。咁佢有幾款唔同嘅蒸氣火鍋套餐可以揀💁🏻♀️就按人頭收費。📋$398/位 海鮮蒸鍋套餐parco發板餐▫️餐前小食 - 蕎頭、炸豌豆。🔅刺身拼盤🍣- 三文魚腩,吞拿魚腩,帆立貝,希靈魚,北極貝,象拔蚌。刺身全部都好新鮮👍🏻 象拔蚌最驚喜💕口感非常爽脆,味道鮮甜。🔅避風塘鮮魷🦑 -炒得好有鑊氣,魷魚食落口彈牙惹味👍🏻🔅八款時令海鮮:▫️龍蝦🦞 -使用蒜蓉調味提鮮,龍蝦肉厚身飽滿,入口好鮮味多汁,肉質緊致👍🏻👍🏻▫️賴尿蝦 -上台嗰陣仲好精神😂扎扎跳。賴尿蝦好大隻🙌🏻有我兩個手掌咁大👍🏻▫️海蝦🦐 -個頭不大,但食落去好鮮甜。▫️馬友魚🐠 -魚肉嫩滑,好重魚脂香味,基本上冇乜骨。▫️南非鮑魚 -事先經過處理,刷得好乾淨。肉質彈牙爽口。▫️蒜蓉粉絲蒸元貝 -大大粒元貝配上粉絲和蒜蓉。元貝好厚身,粉絲吸收左元貝的鮮味再加上滿滿嘅蒜蓉,冇得輸🤤▫️蟶子皇 -又係大大隻,鮮味十足▫️沙白蜆 -好鮮甜👍🏻👍🏻▫️蠔🦪 -開殼嗰陣保留左原有嘅水份,鮮味十足👍🏻👍🏻蠔肉都厚身。🔅四款時蔬▫️南瓜▫️粟米▫️芋頭▫️勝瓜
🌟小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋 🌟
📋$398/位 海鮮蒸鍋套餐parco發板餐
▫️餐前小食 - 蕎頭、炸豌豆。
🔅八款時令海鮮:
▫️ 賴尿蝦 -上台嗰陣仲好精神😂扎扎跳。賴尿蝦好大隻🙌🏻有我兩個手掌咁大👍🏻
▫️海蝦🦐 -個頭不大,但食落去好鮮甜。
▫️馬友魚🐠 -魚肉嫩滑,好重魚脂香味,基本上冇乜骨。
▫️南非鮑魚 -事先經過處理,刷得好乾淨。肉質彈牙爽口。
▫️蟶子皇 -又係大大隻,鮮味十足
▫️沙白蜆 -好鮮甜👍🏻👍🏻
🔅四款時蔬
▫️南瓜
▫️粟米
▫️芋頭
▫️勝瓜
🔅主食 -蟲草花蒸雞(烏冬)
時蔬係同埋個主食一齊攞去蒸,雞肉柔嫩肥美,烏冬吸收曬雞油同蟲草花嘅精華,好好味!!
🔅海鮮粥(掛住食已經唔記得影相😭) -粥底會加入豬骨,龍蝦頭一齊去煮,因為由一開始食就已經煮緊,蒸緊嘅海鮮嘅汁水會滴落煲底,所以個粥充滿各款海鮮精華,口感鮮甜。
🔅甜品 -黑糖紅豆糕 食落去煙煙韌韌,不會太甜👍🏻
💁🏻♀️ 全波食材都好新鮮、優質,基本上就係原汁原味攞去蒸,去食食材本身嘅鮮味👍🏻👍🏻
💘咁呢個價錢可以食到咁高質嘅嘢,包你一定食到飽飽走😂最後嗰個海鮮粥係外賣返屋企。真係好推介❣️
🏘 餐廳乾淨企理、坐得舒服。
💰星期一至四 免加一 免茶位 免小食
(建議大家星期一至四去食,平好多)
❗8:30去到已經坐滿晒🙌🏻好彩我都係提早book定位😂建議大家想食最好book 定位先🫰🏻
🤵🏻🤵🏻♀️:姨姨服務好好,會幫一直我哋蒸嘢食。枱面設有鉸剪等工具,供顧客拆殻食海鮮。