2020-09-19 1191 views
星期六跟男友 來了LIS Cafe 食自助午餐,原本充滿期望,可惜只有失望,收費23x,卻連普通餐廳d都比吾上。首先講海鮮,沒有生蠔是正常的,可是連蟹腳青口都冇,只有蜆和蝦, 飲品也只有蘋果汁橙汁和咖啡機。 沙律菜算正常,但沒有麵包粒和芝士碎!火腿有2款, 但沒有煙三文魚。。。 刺身有三文魚吞拿魚鯛魚和玉子, 可是不新鮮,刺身部亦長期沒有人切! 壽司有三款但係舊飯完全冇醋味同埋好硬。。。 基本上呢度所有嘢都係冇味,連即煮粉面喇沙湯都冇喇沙味。。。 其他熱食亦都幾差, 海南雞的雞係白烚, 牛柳五花腩都好硬,好難咬。。。 沒有點心食亦沒有牛扒羊肉果d雪糕只有雀巢雲呢拿和朱古力味沒有其他, 生果只有西瓜和蜜瓜.. 其他甜品蛋糕的品種算比較多。。。可能大家都覺得冇嘢食 過咗一個鐘出面已經冇人再攞嘢食。。。 連平時唔食澱粉質嘅男朋友今次都要食蕎麥麵,可惜蕎麥麵嘅汁都係冇味嘅。。。我覺得全場只有一碗忌廉蘑菇湯是正常。。。 完全不值200幾蚊, 當你一餐食四百幾蚊嘅時候絕對值得更好嘅選擇。絕對冇下次

• 忌廉蘑菇湯