2021-10-25 1401 views
以前都食過幾次堂食,都係同老人家一齊去,覺得都幾好,所以外賣都想幫襯,誰知道。。。。。。完全失敗:我叫左兩個單人套餐,包紅米飯一碗、話説無味精湯一客,主菜係『紅枣雲耳蒸雞』,每件雞都切得很細件,大概一隻手指公左右,但有一半係皮包骨,係冇咩肉嘅,雲耳冇味,整個餸係好似未入味咁另一個餸係『本土蒸梅菜扣肉』,只有大概四件 2cm x 2cm 咁大的扣肉,份量算少,最差劣係個味道,食落就知道係加水番煮的,不是淡味,係由濃味加水番煮的仲有個紅米飯,太乾、太硬,很難食個湯都偏淡大家試過就知道,不用我多説不明白為何外賣的質素較堂食差咁遠,是不同廚子做的,是嗎?有冇人可以話我知呵!?

仲有個紅米飯,太乾、太硬,很難食
個湯都偏淡

大家試過就知道,不用我多説

不明白為何外賣的質素較堂食差咁遠,是不同廚子做的,是嗎?
有冇人可以話我知呵!?
2021-10-25
Waiting Time
50 Minutes (Delivery)
$74 (Dinner)