2021-01-29 3787 views
今日lunch想搵個坐得舒服嘅地方食下野傾下計,就試吓太古城嘅蘇浙滙,灣仔蘇浙滙連續多年都係米芝蓮1星🌟唔知太古城分店質素係咪差唔多。👍🏽冇book位都唔洗等,入面燈光令人感覺好舒服,茶芥$18位食物方面,中午時間有set,$168/person有冷盤,湯,主食+甜品,其實好抵!不過我哋都係散叫,多d選擇。😎兩面黃呢種傳統上海菜唔係好多餐廳有,幾特別。麵兩面煎得脆脆,同時個底好多汁,撈埋個麵食落去濕濕地又有d脆,幾好食,可以揀配素菜或肉絲。😎小籠包入面好多湯,湯亦都夠味,皮薄得黎唔會一夾就爛,唔錯!😎樟茶鴨係呢度招牌菜,樟茶鴨係四川菜,鴨煙熏過。半隻份量岩岩好,d鴨食落都好滑,煙熏過嘅鴨好惹味。不過隻鴨肥膏太多了😂食完好飽,2個人埋單$418。有機會要去灣仔店試吓!

什錦兩面黃

蘇浙湯包

樟茶鴨半隻

食完好飽,2個人埋單$418。有機會要去灣仔店試吓!
2021-01-28
$209 (Lunch)