2016-02-20 575 views
朋友介紹北角新開西餐廳好好好食,住北角的我當然立即去試Villa Villa選址在錦屏後街,不是專門來,很小會路經此地。先來一客麵包沙律,店員介紹麵包是自家製,麵包很香,口感外脆內軟。沙律酸酸的很醒胃。估唔到小店可以做得咁出色店員推介招牌菜:帆立貝意大利雲吞 $188 賣相很吸引朋友即時手機食先😆。店員介紹食法要連同蕃茄紫蘇葉一起食。入口很香芝士味,口感豐富非常出色。小小的蕃茄甜酸味很特出。詢問店員原來蕃茄用半風乾技術處理。我聽完雖然唔明但很好食😸朋友點了一個夏威夷pizza $88 Pizza落檯時我有點出奇為什麼黑色,店員介紹Pizza很有特色用墨汁做餅底很香,上面佈滿芝士,菠蘿非常清甜,拿起pizza芝士拉得很長,我們都食得好開心。最後試埋招牌甜品 -泡沫芝士杯$58 賣相很靚,朋友不停影相,有種唔捨得食感覺。泡沫芝士口感很特別,一瞬間融入口中很香的芝士味,另一層有香脆口感帶有小小酒香。今晚我們很滿足,下次再來試其他食物
朋友介紹北角新開西餐廳好好好食,住北角的我當然立即去試

沙律
帆立貝意大利雲吞
店員推介招牌菜:帆立貝意大利雲吞 $188

賣相很吸引
夏威夷pizza
朋友點了一個夏威夷pizza $88

Pizza落檯時我有點出奇為什麼黑色,
泡沫芝士杯
最後試埋招牌甜品 -泡沫芝士杯$58

2016-02-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
沙律
帆立貝意大利雲吞