「得閒食飯」好似好易講出口,但係真正實行嘅機會好微🙈 嚟到五月,我就算唔得閒都會擠時間出嚟見一見一個壽星,上年喺漢堡包上插咗枝蠟燭🍔 今年約佢食點心,諗住佢會估唔到我係同佢食慶生飯😆😂 ➿ 得獎蝦餃之王 ($36)蝦餃嘅皮會好厚,所以餃紋清晰可見😍 餡料嘅蝦肉幾彈牙,不錯吃~➿ 沙嗲金錢肚 ($31)金錢肚冇騷味,好入味,但又唔會煮得過分軟腍,都保留到獨有嘅嚼勁👍🏼➿ 黑金流沙包 ($36)就係每個都有一下金色筆髑點綴、好流心嘅黑色奶皇包😆 趁熱食當然最好食,但係要小心⚠️ 唔好好似我哋咁,流到隻手都係😛➿ 春風得意腸 ($42)除咗顏色豐富之外🧡💛💚 口感都相當豐富,腸粉皮嘅軟滑,春卷皮嘅香脆,蝦膠嘅彈牙,加埋蟹籽嘅爽脆~ 必叫之選😆➿ 羊肚菌燉水鴨 ($36) 最近都瞓得少,又瞓得差,飲個燉湯補一補是必須的😛 羊肚菌補腦提神,水鴨能補中益氣、養血滋陰,所以兩者嘅配搭滋潤又養顏~ 飲落幾清潤👍🏼

➿ 得獎蝦餃之王 ($36)

➿ 沙嗲金錢肚 ($31)

➿ 黑金流沙包 ($36)

➿ 春風得意腸 ($42)

➿ 羊肚菌燉水鴨 ($36)