2022-10-21 588 views
今日食邪惡下午茶,嗌咗一整舊,黑萌萌的長嘆西多士,另外再嗌咗沙嗲牛肉公仔麵下午茶餐,配果醬牛油多士,仲要飲熱鴛鴦走(即加煉奶)。勁!長炭西多士,上面有溶緊嘅牛油,已經感覺到邪惡。切開,裏面有棉花糖,粗粒花生醬及少少牛油。食落口,感覺麵包非常非常之鬆軟,日式麵包的級數,配搭花生醬及溶溶地的棉花糖,效果相當唔錯,有驚喜。認真食落,這舊黑色西多士,不像傳統西多士般口感邪惡。傳統西多士,麵包上的蛋漿,充分吸收了勁多的牛油及糖漿,內𥚃是花生漿,盡是邪惡的口感。但這黑色長炭西多士,反而感覺較少負擔,但又都好味,滿足到需要邪惡食物的心理安慰。得!沙嗲牛肉公仔麵下午茶餐,樣樣都正正常常,冇乜特別。

沙嗲牛肉公仔麵下午茶餐,樣樣都正正常常,冇乜特別。

黑炭西多士
黑炭西多士