今日難得朋友K放假,梗系約佢出黎食好野啦😎!天氣開始凍,最啱打邊爐🔥~呢間涮涮鍋系新開既🆕,有新張優惠💰,每位$169,好抵食啊!湯底選擇非常多,有10+款👏🏻,鴛鴦湯底就要另加$18。我地要左富良野3.7牛乳牛骨湯,系用日本牛骨🐂淆既,加埋1級日本牛奶🍼,好香👃🏻!餐具🍽~出面有基本既火鍋配料攞🍥,店員話如果吾想行既話可以直接落單都得👌🏻。醬料都系自助形式既🍶,刺身豉油同wasabi都要自己攞架~飲品既選擇都好多🍹,有汽水、吾同牌子既紙包飲品、茶🍵... 小妹就攞左有氣利賓納同韓國忌廉溝鮮奶💜。等緊個湯底滾個陣就梗系食住刺身先啦🍣~小妹叫左三文魚、虎蝦、甜蝦、赤蝦、日本角螺片、松葉蟹棒同埋八爪魚。朋友淨系喜歡三文魚🐟,其他我食哂🙈。三文魚好肥美,味道屬中上😋;d蝦好鮮甜👅,尤其系赤蝦,仲好大隻添✌🏻️!日本角螺片非常爽甜,松葉蟹棒🦀味道都不錯,相比之下八爪魚就冇咁吸引喇😬。淨系食刺身都食飽喇😆~小妹同朋友都系淨系中意食牛🐮,所以我地淨系叫牛😜!d牛肉不但擺放得好精緻✨,仲好好味添👍🏻!脂肪同肉既比例好啱,牛味香濃,食落好軟好新鮮😚。豆腐好香滑,不過煮熟後好易爛;日本魔芋同魔芋絲好有咬口
湯底選擇非常多,有10+款👏🏻,鴛鴦湯底就要另加$18。
餐具🍽~
醬料都系自助形式既🍶,刺身豉油同wasabi都要自己攞架~
豆腐好香滑,不過煮熟後好易爛;日本魔芋同魔芋絲好有咬口,口感好似蒟蒻咁,彈牙得黎好健康💪🏻!打邊爐又點少得菜呢🌿?我地叫左南瓜片🎃、娃娃菜、香甜粟米同雞脾菇🍄。娃娃菜索哂d湯底,好甜啊😍!
最後到甜品喇🍧!有維記糯米糍同韓國朱古力批~糯米糍系荔枝味,小妹好中意啊😃!朱古力批🍫系脆皮既,薄薄既朱古力皮入面系雲呢拿雪糕🍦,好好食啊!

今晚食到超飽😙~小妹同朋友覺得呢間價錢又吾貴,有刺身又有邊爐,1次過滿足2個願望,實在不錯🌟!而且店員既服務態度都好好。不過個人覺得座位同座位之間既距離太近,出去攞野食個陣好容易撞到隔離枱~
2016-12-09
$169 (Dinner)