2023-12-03 253 views
我其實幾中意去港灣道因係靜中帶旺,幾多野食呢晚就去咗UCC旗下嘅和歌山~呢晚都幾多日本客,又好似返左鄉下咁🇯🇵 🐟《 岩鹽燒赤魚一夜干御膳(半條) 💲138 》赤魚燒得皮香口,肉嫩不乾又有微微咸香~另外有湯、有漬物、有飯,仲有汁煮蒟蒻同牛舌~整個餐份量足,原來幾飽架!12月開始仲有火鍋!每款都跟唔同特色湯底🍲🐷《 黑豚肉鍋白味噌湯 💲138 》(跟拉麵/白飯)鍋物配料有日本豆腐、魔芋結、 菠菜、娃娃菜、南瓜、雜菌、甘筍、大蔥~當然仲有黑豚肉🥩肉質好爽嫩唔油膩~👍🏻店員加湯都會用返原湯~ 其實個鍋都好夠食,不過見啲雞幾滑就嗌碟試吓🐔《 追加農場雞件(4件) +💲48 》果然好鮮嫩,雞肉又大件~~ 🍹《 手搖鮮水果茶(凍) 》+💲22鮮甜果香~唔會有假糖漿味~ 🍹《 粉紅葡萄柚玫瑰茶(凍) 》+💲22粉粉的又有玫瑰花瓣,賣相靚,打卡啱曬~ 🦪《 自家製牡蠣餃子(5隻) 💲78 》個餡用左蠔肉打成,蠔味香濃,好特別! 💯要讚下呢度嘅服務,職員好好禮貌亦唔會催促,時間已晚但火鍋湯唔夠煮埋啲野食,職員都好樂意幫我地加湯同換火,仲要我地唔好急👍🏻
我其實幾中意去港灣道
因係靜中帶旺,幾多野食

呢晚就去咗UCC旗下嘅和歌山~
呢晚都幾多日本客,又好似返左鄉下咁🇯🇵

🐟《 岩鹽燒赤魚一夜干御膳(半條) 💲138 》
赤魚燒得皮香口,肉嫩不乾又有微微咸香~

2044 views

12月開始仲有火鍋!每款都跟唔同特色湯底🍲
🐷《 黑豚肉鍋白味噌湯 💲138 》(跟拉麵/白飯)
肉質好爽嫩唔油膩~
👍🏻店員加湯都會用返原湯~

其實個鍋都好夠食,不過見啲雞幾滑就嗌碟試吓
🐔《 追加農場雞件(4件) +💲48 》
果然好鮮嫩,雞肉又大件~~

🍹《 手搖鮮水果茶(凍) 》+💲22
鮮甜果香~唔會有假糖漿味~

🍹《 粉紅葡萄柚玫瑰茶(凍) 》+💲22
粉粉的又有玫瑰花瓣,賣相靚,打卡啱曬~

🦪《 自家製牡蠣餃子(5隻) 💲78 》
個餡用左蠔肉打成,蠔味香濃,好特別!

2023-11-30
$200 (Dinner)