第一次係香港食德國菜,呢間Brotzeit German Bier Bar & Restaurant係商場入面,氣氛好好~有唔同既德國菜式揀,不過個人覺得必嗌既一定係德國豬手!雖然食物質素唔錯,不過就真係有啲貴。1️⃣精選拼盤($828) 有齊德國烤焗豬手、蜜汁烤豬肋骨、同埋四款德國肉腸。豬手皮好脆🤩入面既肉唔會乾,食落啖啖肉好滿足~豬肋骨好容易做到骨肉分離~蜜汁味香甜。而德國肉腸每款有兩條,唔同口味咩都食到啲~另外仲有兩款side dish可以揀,揀左德國酸椰菜同埋德國麵包餃。酸椰菜解膩一流!然後德國麵包餃好有特色,好似一舊薯糰咁。  2⃣️巴伐利亞芝士麵糰($178) 芝士麵糰一粒粒咁,有好多芝士🧀️share食啱啱好。  3⃣️黑森林火腿薄餅($188) 火腿鹹香配上火箭菜、芝士片同埋黑醋調味,唔錯~餅底係薄薄地既,切好左四四方方一件件咁好方便分黎食。
1️⃣精選拼盤($828)

精選拼盤
德國麵包餃
德國烤焗豬手
蜜汁烤豬肋骨
2⃣️巴伐利亞芝士麵糰($178)
巴伐利亞芝士麵糰
芝士麵糰一粒粒咁,有好多芝士🧀️share食啱啱好。
3⃣️黑森林火腿薄餅($188)
黑森林火腿薄餅
精選拼盤