2019-11-27
mk一向有好多樓上cafe,呢間真係幾隱世,如果唔係openrice search 真係唔會上到黎,要行2層樓梯,門口正正常常幾樸實,估唔到一入到好驚喜🤩入到去好舒服,空間感好好,唔係扮華麗,反而有種舒適溫馨嘅感覺呢個位好適合一大班人聚會,睇到鬧市街景但唔會嘈先黎飲品:高杯-點紅點綠(果茶加蒟蒻),唔太甜,有清新水果味,又好咬。值得一讚支持環保用膠飲筒,唔怕杯野放耐左紙筒會淋感覺奇怪。下面果杯係可以令減肥女仔動少少邪念嘅雪糕咖啡,咖啡係無糖無奶,配上一球雪糕,少少溶時會甜甜地,又似有d奶味,想一啖一啖食又得😌創意主菜:韓式炸雞長通粉酸酸甜甜🌶加上小辣嘅韓式炸雞,相信平日大家都食過,但係應該冇人試過係配上長通粉。辣味道一啲違和感都冇炸雞,炸得好爽脆亦都唔會有好厚嘅炸粉係面,入面嘅肉唔會有好多肥膏,反而食落去幾乾身,長通粉亦都索晒味。估唔到配合得好和諧。炸雞都有成五件左右架,份量唔少啊!食食下影相先,紅磚背景加胡桃夾子,好童話feel影影下all day breakfast就黎啦,粉量真係唔少,腸仔係西式腸口感爽口,炒蛋幾滑,配上磨菇好清新,炸薯角好大件,最後我食唔哂🙈如果唔留意,真係發現
呢個位好適合一大班人聚會,睇到鬧市街景但唔會嘈
創意主菜:韓式炸雞長通粉
炸雞都有成五件左右架,份量唔少啊!
食食下影相先,紅磚背景加胡桃夾子,好童話feel
如果唔留意,真係發現唔到呢間令人咁舒服自在嘅cafe ,環境清靜,音樂完全係90後嘅經典歌,一坐就傾左好耐。