2006-02-09
知道大家食同新之食o係福榮街埋身肉搏,出動襯襯熱鬧。話名大眾化,有好多野都係唔好要求咁高。靚姐今日都算係咁,由本來「追迫」我落柯打軟化至應o左聲「哦」+ 遠距離監視;就非緊忙時間而言,靚姐極度盡忠職守。叫o左「村村湯鍋麵」,要了手攪麵,中辣(因為唔知佢既麻辣指數有幾勁),配粉腸。平心而論,就份量同質素都唔多值$23:除o左用日本湯鍋型膠碗盛,其實碗麵同其他麵份量都差唔多;D 麵唔覺彈牙,散既程度可以用羹舀,再加上粉腸剪到一吋咁短,D 青椒粒又「夠哂」碎,用筷子夾既力都慳番。原本想俾 評分,但俾我事後「驚現」原來佢D 麻辣要o係我飲o左水,要有水掂到唇邊先至知有好短暫既「麻麻o地」感覺。咁就算啦。要同「孖生」埋身肉搏,抆D 噃。PS: 環境俾3 最主要係因為部Plasma 電視機,而唔係部電視機+ 賀年音樂混埋一齊唔知點既聲。
要同「孖生」埋身肉搏,抆D 噃。