2017-02-24
今日天氣好,心情更好,最緊要隔離仲有個伴嘅時候咁開心就梗係又係食韓燒喇是晚就去左我朋友介紹既這間燒肉店燒燒佢!!!這間燒肉店是用I Pad落單的,貪心既我就每樣叫少少,咁就可以試晒大部份食物喇~第一輪叫左牛小排、金沙骨、黑芝麻湯丸、魚片頭咁,心急的我就梗係一野過燒燒燒,先講牛小排既肉質係好香濃又有咬口,仲肥瘦適中,而金沙骨就醃得咸香適中,味道好BBQ,係我喜歡既味道~魚片頭就好爽口,加埋醬汁一齊食真係好GOOD另外黑芝麻湯丸我真係唔知原來都可以燒但原來燒完後好似年糕,QQ口感幾好食~~~~~~~~~~~~另外我仲加左錢要生蠔,因為我真係太鍾意食這裡的生蠔肉質好飽滿,燒嘅時候可以按照自己嘅需求去加醬汁,燒燒吓生蠔啲汁就會慢慢咁涌出嚟,味道鮮甜彈牙,很是新鮮;而雞肉就因為驚佢唔熟,所以喺最早放落去嘅,燒耐咗有好香嘅雞肉香味,肉與仲好有嚼感;接著仲燒埋帶著些少豬皮嘅豬肉,真係好好食,皆因豬皮實在太香,豬肉又夠入味,好食!之後仲食埋雪糕甜品後真係飽到爆炸,不過又食得好過癮,肥少少又如何
牛小排、金沙骨、黑芝麻湯丸
燒生蠔及牛小排中