2019-09-03
今曰難得黎開堅尼地城就試吓渝味曉宇重慶老火鍋,佢主打九宮格麻辣大紅鍋湯底,但有朋友食唔到辣,所以叫鴛鴦鍋!!我地一坐低店員就每人比左左碗糖水,係紅棗雪耳糖水,幾清甜,仲要係暖既,好窩心~先講左個湯底,係每位計算既,如果人少少係幾化算我地揀咗大骨滋補同普通辣鍋大骨滋補鍋幾濃郁,鍋入面有個大豬骨,好足料啊,而且唔算太咸而普通辣鍋就適合鍾意食辣嘅朋友,湯底充滿乾辣椒同花椒八角,都幾辣下!火鍋配料既份量有半份同一份選擇,可以每樣試少少,依方面值得一讚美國安格斯優質肥牛,肉質鮮嫩,肥瘦均勻,建議戳5至10秒後食用,口感更好!稻田毛肚,又大塊又爽口鮮鵝腸,十分爽口,而且條條都好大條,建議戳1分鐘後食用幾好!牛骨髓,有啲骨髓係入面幾特別,但有少少失望既係唔係幾新鮮,都值得試下既!串鮮蝦,底下有冰坐住,令到啲蝦新鮮,值得一讚嘅係啲蝦既腸都挑哂出黎,幾用心,加上啲蝦嘅肉幾鮮甜,10分推介!手打蝦滑,蝦滑上面有蟹籽,令到口感層次幾豐富,又鮮味!手打三寶丸,有鮮墨丸,蝦滑同鮮牛丸,每款都不過不失,比較推介鮮牛丸,重牛味又彈牙
稻田毛肚,又大塊又爽口
手打蝦滑,蝦滑上面有蟹籽,令到口感層次幾豐富,又鮮味!