2016-07-03
嚟到長洲除咗食特色小食外,夜晚當然去食反餐海鮮餐啦,越多人就可以點多啲餸。由長洲碼頭左邊一路直行就會見到好多間海鮮舖,仲有好多姐姐手持特惠既套歺牌喺度拉客,價錢相當吸引喺呢個咁熱既夏天,先要條件係冷氣房,至於價錢就其次。行到康記菜館,姐姐好貼心帶我地去間冷氣房仲好有禮貌咁介紹菜單海鮮小菜套餐真係平到不得了,選擇多,可以擇全海鮮或是海鮮配小菜,總之想點點,套餐都可符合到你既要求職最後我地5人決定點4款海鮮,1款小菜套餐餸送到嚟,嘩大大碟真材實料,唔會有啲吉殻假裝分量多。味道都幾野味,當然咁超值既價錢唔好期望樣樣都係新鮮游水啦。炒聖子椒鹽魷魚鬚炒蜆扇貝呢度姐姐真好人,見我地5個人,私人送我地多一進扇貝,俾我地一人一隻。服務一流菠蘿咕嚕肉腐乳通菜連套歺送既菜都咁大碟我地5個人叫咗個套餐,5支汽水,3碗白飯都唔洗400蚊5個人都食唔哂,味道好又超值。講真,之前食過其實舖頭都無呢間咁老實咁真材實料,餸菜咁大碟下次一定會再嚟。
海鮮小菜套餐真係平到不得了,選擇多,可以擇全海鮮或是海鮮配小菜,總之想點點,套餐都可符合到你既要求職 最後我地5人決定點4款海鮮,1款小菜套餐餸送到嚟,嘩大大碟真材實料,唔會有啲吉殻假裝分量多。味道都幾野味,當然咁超值既價錢唔好期望樣樣都係新鮮游水啦。
炒聖子 椒鹽魷魚鬚 炒蜆 扇貝
呢度姐姐真好人,見我地5個人,私人送我地多一進扇貝,俾我地一人一隻。服務一流 菠蘿咕嚕肉 腐乳通菜
連套歺送既菜都咁大碟 我地5個人叫咗個套餐,5支汽水,3碗白飯都唔洗400蚊5個人都食唔哂,味道好又超值。講真,之前食過其實舖頭都無呢間咁老實咁真材實料,餸菜咁大碟下次一定會再嚟。