2015-11-19
下午茶時間入到黎呢間rice love,超多選擇,足足有4版紙,而且價錢好平,一個all day breakfast連熱飲 $30咋!但係今次我地都俾其他野食吸引左,無叫到tea set,我就揀左呢個招牌卡邦尼手作意伴煙蔥炒蛋 $42 (另+$8 要左杯凍柚子檸檬茶)叫果時無為意架,到到上枱,其實淨睇個樣已經一地口水,一了個意粉,點解咁粗既,原來我點呢個係手造意粉喔,一咬落去,嘩好彈牙!第一次食意粉係qq彈牙,好驚喜~佢彈牙到令我覺得佢唔係意粉,但佢係乜唔重要了,因為我真係好中意呢個texture 😍😍好好味♥蛋係滑滑既半熟炒蛋 😍😍蛋似乎沒加鹽,就靠芝士,煙肉同蛋味濃郁既卡邦尼汁調味,味道剛好!唯汁太少同杰左啲(個人中意好多汁),黑椒味重左少少(個人口味問題),總括係意料之外既好好味!男朋友揀左個金沙骨蛋包飯 $38 (配熱飲)無錯,呢個賣相精緻既set lunch只係$38,仲有包熱飲!解剖下呢個飯先:金沙骨既汁係鐵板餐果種燒汁,一共有三件,我本身就麻麻地呢隻汁既,金沙骨夠腍,蛋包飯上既係好滑既半熟炒蛋,正!飯係茄汁西炒飯~~~仲配有新鮮沙律菜~凍柚子檸檬茶,其實就是凍檸檬加了一日
解剖下呢個飯先:
蛋包飯上既係好滑既半熟炒蛋,正!飯係茄汁西炒飯~~~
仲配有新鮮沙律菜~
呢間rice love主題餐廳既食物可以話係物超所值~係一家有誠意既餐廳!記得一定要試彈牙既手作意呀,好好味!
仲可以包場開party架~
好快會有下次,仲有好多野想試啊~