🇯🇵最近成日聽到呢間日本愛知県名店,過江龍嘅日本既海鮮居酒屋 「旬鮮 海宝」!聽聞仲要係日本人主理,所以我同朋友都忍唔住試吓!🦐今次我就叫左佢哋既沖繩県期間限定菜式!🦐沖繩車海老壽司,沖繩車海老天婦羅,關東煮同 不能缺少嘅沖繩’Shi Kuwa Sa’果汁啦!佢哋嘅車海老壽司真係好鮮甜,天婦羅外脆內鮮,關東煮嘅材料好豐富,沖繩’Shi Kuwa Sa’果汁酸酸甜甜,真係好有沖繩縣嘅感覺!👅💦🍣另外,我仲叫咗佢哋嘅帆立貝同中拖羅壽司,佢哋嘅刺身真係好鮮甜,真係必要嘅菜式!🐣十分推薦佢哋嘅雞肉棒,佢哋都係每日新鮮自家製嘅,啖啖肉中間有雞軟骨,好有口感!再配上日本雞蛋,真係食到舔舔脷!🐔佢哋嘅雞皮串燒同埋照燒雞翼都不能錯過,雞皮炸到好香脆,照燒雞翼都煎得好香!🥚茶蒸蛋都好滑溜,上面有香菇同三文魚籽,真係不容錯過!🍜主食我同朋友分別叫咗讚岐烏冬同三文魚茶漬飯!讚岐烏冬上面有三大塊油豆腐,旁邊仲有少少脆脆,夾埋烏冬食,真係好有口感!🐟三文魚茶漬飯好重三文魚嘅味道,上面加上紫菜絲同香蔥碎,天氣涼涼地食好暖胃!💕P.S. 佢哋嘅環境好舒服,設有四個房間,私隱度好高!房間裏面有服務鈴,服務員都迅速回應

🦐今次我就叫左佢哋既沖繩県期間限定菜式!🦐

🥚茶蒸蛋都好滑溜,上面有香菇同三文魚籽,真係不容錯過!

💕P.S. 佢哋嘅環境好舒服,設有四個房間,私隱度好高!房間裏面有服務鈴,服務員都迅速回應!同朋友聚會,私人派對,絕對係最佳嘅選擇!