作為西環街坊,成日行去海傍嗰邊 好想試嗰邊既網紅餐廳 但由於實在太多人根本試唔到....呢間澳洲餐廳今日終於都去試喇 !呢間係澳洲本店既第一間海外分店 而且佢地仲有個自家釀酒廠 所以成間餐廳係好大 樓底都好高 既然佢自己有個釀酒廠 咁我地就梗係要試佢地既自家啤酒啦~呢個 Beer Paddle 就啱晒 大家可以一次過試晒一套六款既地出產既手工啤酒佢由淺到深色整齊排列,而其風味味道各有特色。而其味道濃烈程度亦代表著酒色的深淺,大多數男士們都喜歡比較濃烈,而女士則持相反,這次亦是如此,小女友果真喜歡偏淺色清淡,我則喜歡較深香濃的,但有杯好特別的是我倆都共同喜歡就是這杯美式淡艾爾啤酒Pale Ale ,入口有細膩淡淡的荔枝香味,而這款酒在澳洲當地亦屢獲殊榮,其水準之穩定,完全沒有因為在香港生產而令其變質,仍非常出色。佢地有分day time 同 dinner 既餐牌 今日我地就試左下面呢款 weekend brunch Steak and eggs :牛扒份量十足,肉味濃郁,肉質嫩滑,表面烤紋漂亮,香氣撲鼻,再配上香草的焗薯,同兩隻太陽蛋 好豐富~~另外 我地又叫左個 burger Brew

既然佢自己有個釀酒廠 咁我地就梗係要試佢地既自家啤酒啦~

另外 我地又叫左個 burger
Brewers Burger :呢個經過烘烤過既麵包,再配上份量十足 肉味香濃既牛肉漢堡扒同煙肉增添不少油香味,當然加埋 蛋黃醬同炒過既洋蔥 其味道令整個漢堡的味道更為豐富。配菜還有香脆的薯條,配上傳統茄汁,仲有黑松露醬,好味道

Margherita pizza:簿簿的餅底烤得香脆,配上濃郁的蕃茄醬,配上少少的火箭菜增加口感之餘,更令簿餅帶點清新的味道,當然少不了Burrata cheese,這樣就是一個完美的Margherita pizza~~~~
  • Beer  Paddle