2024-03-27
其實一直都想試蘇媽,今晚同朋友黎到尖沙咀終於有機會啦。百吉爹肉骨茶(豬腳彎)$68必試肉骨茶👍🏻蘇媽既肉骨茶絕對係香港數一數二,先飲啖湯,味道鮮甜,肉味和藥材味道比較平衡,唔會出現過咸或太濃苦既藥材味😌 今次揀左豬腳彎,豬皮同豬肉都煮得好腍同入味🐷再蘸上醬汁,甜甜辣辣零舍惹味高佬麵配雞扒 $68高佬麵個名好得意,麵條用濃郁醬汁調味,篤穿麵上的溫泉蛋,用蛋汁拌勻麵條又有另一番風味🥚另外雞扒煎得非常香脆,外脆內軟,肉厚多汁🐥加上碟邊既青瓜、花生,魚仔乾同特製辣醬,撈埋一齊食又係勁惹味椰香咖央多士 $38食馬拉菜點少得咖央多,味道甜絲絲,趁熱食更感覺多士烘得香脆,椰香再滲出,口感豐富恐龍下蛋 $38造型好貼題😆一球雲尼拿雪糕上有幾粒朱古力脆脆球,香濃白咖啡既味道與雪糕既甜味互相配合,飲起上黎都唔會太漏椰汁班蘭冰 $38椰香味濃郁,入口再帶少少班蘭獨有既清香,又唔會太甜📌蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖評語食物夠正宗食物真材實料,性價比高🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodieh
百吉爹肉骨茶(豬腳彎)$68
高佬麵配雞扒 $68
椰香咖央多士 $38
恐龍下蛋 $38
椰汁班蘭冰 $38
椰香味濃郁,入口再帶少少班蘭獨有既清香,又唔會太甜
📌蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖
評語
食物夠正宗
食物真材實料,性價比高
🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)
#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#蘇媽 #馬拉菜 #尖沙咀 #加連威老道 #肉骨茶 #高佬麵 #椰香咖央 #恐龍下蛋 #椰汁班蘭冰