2020-12-17 487 views
四季常餐會係中環數一數二抵食,環境舒服,而食物又高質嘅茶記😎每次一到晏就,門口就會大排長龍。雖然我地唔係第一次幫襯,但係每次都覺得食過番尋味🤩價錢幾親民,勝價比絕對高過係Food Court度食~🐷叉燒炒蛋飯配秘製醬汁🐷碟飯黎到,味道聞落已經好香🤤而且顏色好靚,未食已經覺得佢值好高分👍🏻叉燒厚薄均勻同瘦身啲,食落絕對唔會韌同嚡,個人黎講幾好,因為唔會多肥膏而食到膩😁但係如果食開有肥肉嘅朋友仔就可能會覺得口感dry左啲啲~炒蛋非常嫩滑,每一啖都好容易入口😆另外佢地自己啊製嘅秘製豉油汁非常惹味,份量適中,撈飯同淋落啲蛋仲有叉燒上面,令味道份外昇華😙啲醬汁唔會得個鹹字,而係帶左少少甜香味,所以食曬成碟飯,都無話會好口渴,不停飲水😋可能大家會覺得平平無奇,賣相唔係特別靚嘅一碟叉燒飯點解值得一po👉🏻👈🏻但係信我地,一路食,真係會一路比Like🤙🏻幾細食嘅你,都有能力食曬成個飯㗎😍經過就過黎支持下啦)📍中環德輔道中88號地(港鐵上環站E1出口,行大約4分鐘)

🐷叉燒炒蛋飯配秘製醬汁🐷

📍中環德輔道中88號地
(港鐵上環站E1出口,行大約4分鐘)
叉燒炒蛋飯
叉燒炒蛋飯