2021-12-02 33 views
呢間鋪頭個名有隻蠔字,嚟到無理由唔試下啲生蠔嘅!舖頭入邊有幾款唔同產地嘅蠔供挑選,但我見到佢做緊一個$10一隻指定蠔嘅優惠,所以我諗都冇諗就篤咗呢一款嚟試試🤣澳洲Tasmania 生蠔 $10/隻店員介紹返指定生蠔係來自澳洲 Tasmania ,蠔味比較重又新鮮,呢個價錢真係冇得輸!🥰石燒紐西蘭肉眼扒 (240g) $158石燒肉眼扒一上菜就聽到發出癒療既燒肉聲,然後散發出陣陣牛香。店員提示我地如果唔想過熟,可以先將牛肉放上碟,喺食既時候先放落石再燒。牛肉肉質肥瘦均勻,多汁有彈性而且肉味濃,再配合微脆蒜片一齊食,更香口惹味🥰茴香南瓜香草腸燴意大利飯 $78入口好香嘅茴味,加入南瓜粒增加口感。至於意大利燴飯煮得啱啱好,吸收了茴香南瓜汁而且帶有微微嚼勁,唔會過硬亦唔會太過多汁變成湯飯咁。入面更加咗切好既香草腸,食落更豐富🤤焦糖燉蛋伴雪糕加$38首先呢個價錢有呢個咁靚嘅擺款真係好驚喜,焦糖燒得啱啱好,而且散發住靚靚金黃色,唔會太燶而過於苦澀。脆脆既焦糖香配搭埋滑溜既燉蛋的甜味,再加埋個雪糕食真係好正🥰 雪糕既味道都好特別,食到香濃奶味之餘仲有焦糖香,再夾埋雜果食味道更清新❤️飲品分別叫咗白桃乳
澳洲Tasmania 生蠔 $10/隻

石燒紐西蘭肉眼扒 (240g) $158

茴香南瓜香草腸燴意大利飯 $78

焦糖燉蛋伴雪糕加$38

飲品分別叫咗白桃乳酸梳打 $15 同埋荔枝乳酸梳打 $15
大大杯飲落又好清新,重點係唔會過甜,唔錯

另外lunch set係包埋自助吧,自助吧入面有:飯、麵包、湯同埋沙律俾你無限添食🤪
當日沙律菜有兩款菜俾你選擇,而湯係日式麵豉湯💙

總結:呢度嘅生蠔十蚊一隻咁抵食,下次再嚟我應該會最少嗌夠一打🤪仲有個甜品我幾欣賞
總括嚟講呢一間餐廳性價比好高,抵食又高質,店員嘅服務態度仲要幾好,我一定會回頭架🥰
  • 生蠔
  • 焦糖燉蛋伴雪糕