2021-09-21 31 views
今日朋友話銅鑼灣有間食蟹嘅幾出名,咁我地就決定一齊去試下,間野其實都好就腳,係銅鑼灣地鐵站出行大約幾分鐘就到啦。😊 原來之前嘅橋底辣蟹其他分店都暫時休業,搬咗嚟呢個新地址。一去到,店員都好好招呼,好快就幫我地安排座位。🤍環境方面,呢間舖頭都坐得舒適,座位都算闊落。講到明係橋底辣蟹,咁當然一定要點嘅菜式就係避風塘炒蟹啦。😍😍 而家晚市做緊一個超抵嘅孖寶,就係一隻避風塘炒辣蟹,再加沙薑雞(半隻),都係四百幾蚊,真係非常抵㗎 !其實仲有好多唔同嘅孖寶選擇,我都影咗個餐牌俾大家睇吓。我哋重點咗好多唔同嘅小菜,價錢都好抵吓㗎,都係60幾蚊至到90幾蚊不等。😛😛😛 試多幾個小菜都唔怕啦。我哋都叫咗唔同嘅小菜,例如蒜蓉炒通菜,豉椒炒蜆,鐵板田雞等等,全部都煮得好出色。😍😍👍🏻講返今日嘅主角避風塘炒蟹先,隻蟹真係超巨大,上枱嗰陣真係嚇親,估唔到呢個價錢都有咁高質嘅蟹食,性價比非常的高。同埋隻蟹肉新鮮甜,非常多肉,我哋三個人食都剛剛好。😍😍👍🏻 推薦大家一定要來試呢個菜式!最後,店員都非常親切咁樣為我哋送上紅豆沙做糖水,滿足我哋食甜品嘅慾望,佢哋嘅服務非常體貼㗎。😍👍🏻