2024-06-26 33 views
最近天氣比較熱,夏天嚟緊啦 ☀️ 咁熱嘅天氣令我諗起泰國🤣 當然都會掛住泰國啲美食啦,所以就黎呢間正宗泰國餐廳嚟食吓啲泰國嘢😍 佢啲午餐都幾抵食㗎,包括主食同飲品,加$12仲可以有小食添😍 小食我就試咗雞中翼、炸蝦餅、雞肉串燒 🐥 全部都好正,雞中翼炸得好香口,蝦餅仲有甜酸醬點,串燒就有沙嗲醬點😙燒豬頸肉配白飯 🍚泰式豬頸肉燒得好好食,食落好爽口,調味啱啱好,仲可以自己點醬汁添👍 配埋白飯啱晒,食完覺得津津有味 😋金邊粉 🍜食泰國嘢當然都要食佢嘅傳統金邊粉啦,材料好豐富,有蝦、蛋、芽菜同埋豆卜,仲有好多花生碎同埋青檸俾你做調味🤗馬拉盞炒通菜 🥬佢有好多唔同嘅菜俾你揀嘅,有通菜、椰菜苗、芥蘭等等,而調味方面亦都有好多選擇,例如馬拉盞、蒜蓉、蝦醬等等,好有泰式風味🤩芒果沙冰 🥭 咁熱嘅天氣當然要飲沙冰啦,泰國最出名就係芒果,所以特登揀咗個芒果沙冰,飲完即刻覺得好清涼,個人即刻醒晒🤣泰式奶茶沙冰 🍧估唔到佢亦都有泰式奶茶沙冰添😍 之前淨係飲過泰式奶茶,加埋沙冰更加好飲 🧊
雞肉串燒
雞中翼