2023-03-07 212 views
眾所周知花膠含豐富骨膠原,有養顏美膚嘅功效,可以話女性恩物!最近,旺角薈賢居內嘅Canton pot推出最新嘅「冬日花膠滋潤系列」,包含數款以花膠熬製嘅鮮甜湯底同甜品,喺打邊爐同時都不忘補身👯‍♀️• 花膠燉響螺湯 $298同平時食開好濃好濃嘅火鍋湯底係另一種感覺,有住家湯feel!店員幫我哋𢳂咗兩碗就咁飲試試先,果然好清甜潤喉,完全無味精感,真材實料,忍唔住要飲多兩碗😽• 精選牛肉拼盤 $488包括A5級宮崎和牛肉眼、澳洲M5級手切和牛肉眼、本地新鮮牛頸脊、美國極級牛肋片、巴西牛舌,一次過試晒五款嚟自唔同國家嘅牛肉。小編最推介來自日本宮崎縣嘅和牛肉眼,肉質軟綿綿,牛油香超重,好食😌!• 美國桶蠔 $278每隻桶蠔都有手心咁大,淥熟之後蠔肚依然飽滿,咬落juicy多汁,好滿足呢😳• 蟶子皇 $88/隻啱啱離殼嘅時候個生熟度就最完美,蟶子肉大隻爽甜!提提呢個價錢係時價,有機會因貨源季節而有所調整,所以只供參考🙌🏻• 澳洲M5級和牛芝士餃 $128鐘意和牛同芝士一定要試,一咬芝士會爆出嚟㗎🤤• 手打瑤柱鮮蝦滑 $98手打蝦滑夠新鮮彈牙,呢個價錢原來有兩支,幾抵食🫢• 響鈴卷 $68店員推介、

• 花膠燉響螺湯 $298

• 精選牛肉拼盤 $488

• 美國桶蠔 $278

• 蟶子皇 $88/隻

• 澳洲M5級和牛芝士餃 $128
鐘意和牛同芝士一定要試,一咬芝士會爆出嚟㗎🤤

• 手打瑤柱鮮蝦滑 $98
手打蝦滑夠新鮮彈牙,呢個價錢原來有兩支,幾抵食🫢

• 響鈴卷 $68
店員推介、即叫即炸嘅自家製響鈴卷!除咗可以拎嚟做火鍋配料,吸收湯底精華,仲可以就咁點個甜酸汁當小食咁食🫶🏻

• 唐生菜 $58

• 花膠燉陳皮紅棗糖水 $78
最後飲返碗花膠糖水,帶有淡淡陳皮清香,好飲得嚟又有滋補養顏嘅功效✨

• 竹蔗茅根水 $88(瓶)