2022-10-24
星期日喺旺角呢間懷舊復古嘅🇺🇸美式酒吧食晚餐,好多客都鍾意坐室外高凳吹水,我就坐室內嘅table hea下~🍗🧇 𝗕𝗕𝗤 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 & 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲𝘀 $𝟭𝟯𝟴一上檯見到真係超大份🙌🏻 燒汁炸雞咬落嫩滑多汁,面頭有比較硬身嘅肉乾片;窩夫幾厚身,做到外脆內軟有咬口,淋埋楓糖漿之後嘅甜度啱啱好😋 中間有沙律菜,酸酸地幾開胃。估唔到炸雞同窩夫一鹹一甜嘅組合又幾夾👍🏻🥂 𝗕𝗼𝘀𝗰𝗼 𝗣𝗿𝗼𝘀𝗲𝗰𝗰𝗼 𝗜𝘁𝗮𝗹𝘆 𝟮𝟬𝟮𝟬 $𝟳𝟴我比較鍾意飲sparkling wine,所以叫咗杯𝗣𝗿𝗼𝘀𝗲𝗰𝗰𝗼🇮🇹 帶有果香,酸度低、唔會太甜但唔苦澀,口感順滑輕盈,餘韻悠長。整體容易入口,適合唔鍾意紅酒單寧嘅人或者女仔都啱飲。😈 𝗗𝗲𝘃𝗶𝗹𝗲𝗱 𝗘𝗴𝗴𝘀 $𝟰𝟴兩隻雞蛋各切開一半,蛋黃加埋蛋黃醬令口感更柔順,而且味道甜甜地,好正🤤 面頭再灑上紅椒粉,唔會辣。呢度有好多外國人嚟chill,連staff都係外籍人士為主,唯一嘅女Asian/HK staff態度非常好💯💯另外發現原來逢星期三餐廳有做$6一隻雞翼嘅優惠,要搵日試下🙌🏻
🍗🧇 𝗕𝗕𝗤 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 & 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲𝘀 $𝟭𝟯𝟴
😈 𝗗𝗲𝘃𝗶𝗹𝗲𝗱 𝗘𝗴𝗴𝘀 $𝟰𝟴