2022-11-09 33 views
今日要自己一丁友孤獨食晚飯,search 左一下OpenRice有咩好食,就決定食邊間日本嘢,一個人坐喺吧枱都唔使驚尷尬🙈🙈🙈餐廳面積唔算特別大,但勝在裝修舒服,乾淨企理。一個人食飯就唔需要考慮其他人,自己鍾意食咩就點咩😎首先一坐低佢就幫我到咗杯熱茶,同埋俾咗個前菜($20)我青瓜同蘿蔔都好新鮮,蘿蔔就被青瓜硬少少,但食落都仲好脆口,而且冇紅蘿蔔嘅強烈嘅味道,唔錯佢個醬汁都幾特別,點落令到普通嘅青瓜同紅蘿蔔都有一個昇華牛蒡~一開始見到黑蚊蚊一堆野唔知咩黎。但原來佢表面有個小魚乾,下面有啲海帶(?)同青瓜片,配埋酸酸甜甜嘅汁,好開胃👍🏼刺身先到,係我最愛嘅海膽。微甜,口感軟糯,大大舊放入口,全部都係海膽😚😚。唔點wasabi 都已經好好味紫菜份量好足,唔洗擔心唔夠食如果個頭先嘅海膽係好味呢一個燒生蠔就係超級好味!生蠔絕對唔係細細舊,更加唔會燒到細細舊。佢嗰調味好輕手,但係炸過嘅蒜蓉(?)加蔥,再加鹽輕輕咁燒就帶出左蠔嘅鮮味。而且佢燒嘅熟度掌握得無與倫比,熟左,但係仲係極度嫩滑,明明係食緊熟嘅蠔,又會有種食生蠔嘅享受。最緊要嘅係⚠️只係58 蚊😤😤😤如果唔係已經叫左其他野食,我實食多幾隻‼️我

餐廳面積唔算特別大,但勝在裝修舒服,乾淨企理。

一個人食飯就唔需要考慮其他人,自己鍾意食咩就點咩😎

首先一坐低佢就幫我到咗杯熱茶,同埋俾咗個前菜($20)我
佢個醬汁都幾特別,點落令到普通嘅青瓜同紅蘿蔔都有一個昇華
牛蒡~
紫菜份量好足,唔洗擔心唔夠食

我覺得依間店舖嘅廚師燒嘢食嘅功力真係好好。簡簡單單嘅燒雞翼,但佢可以燒到雞皮焦脆可口,入邊就仲係脹卜卜,冇血水之餘又全熟好嫩!啖啖肉,啖啖juicy

另外我仲叫咗個野菜烏冬,菜有肉眼可見嘅蘿蔔大蔥香菇仲有啲青菜~一開頭見到以為細細碗,食落先知都幾飽肚下😜香菇好林,正
嘢飲係津輕蘋果汁,佢係凍嘅。我欣賞佢另外加咗冰,因為加咗冰之後令到個飲品嘅甜度降低咗,更正

服務好,主動加熱茶,食完嘅餐碟都好快收走,nice
值得翻兜