2024-04-06
趁長假期最後一日,帶小朋友由大圍 - M記 租單車 踩至大埔東昌單車行還車, 做完運動,找小朋友都鍾意的西餐廳晚飯. 見Google 上有高評分的 Route83, 便去試吓. 先點了個漢堡包餐, 本來沒有什麼預期,但試食之後十分驚喜‼️個手打牛肉餅, 好出色👍🏻還加咗個菠蘿喺入邊又甜又多汁,連個炸薯條都好快已經搶晒! 忍唔住叫多個 漢堡包餐 😆。之後再加個 “83雜燴” pizza, 同樣出色👍🏻pizza餅底應該真係係自己搓的👍🏻都好好食. 簡簡單單一個晚餐,因為好好食,讓我們有個完美的一天👍🏻值得一讚的是店員不但親切有禮貌,需要時又會出現, 睇吓有咩要幫手👍🏻對餐牌上的食物又很熟悉👍🏻還有洗手間也很乾淨(對出了整天街的我來說很重要‼️)看得出是用心經營的小店,我們下次必定會再來,希望到時多啲人, 可以試多啲其他食物😋