2018-08-11
平時都會去日昇中心午餐,晚餐都係第一次。我同朋友搭扶手電梯上去,想睇下有無其他特別嘅餐廳,結果俾我地係角落入邊搵到間新開嘅餐廳,一於入去試下!餐廳幾闊,坐得幾舒服,而且不會趕客,係朋友gathering 傾計嘅最佳選擇。我見菜單上有不同的主菜,小食都有好多款。餐廳侍應推薦肉眼扒,鐘意食牛嘅朋友可以試下。一人白酒生蠔套餐杯香檳甜甜地,都幾易入口。生蠔好新鮮,係即開嘅,食完仲未夠喉,所以再加多六隻,一隻$9 ,好抵食!炸美國薯條(黑松露芝士醬)薯條好大碟,係平時嘅三倍份量,我哋兩個人都食唔晒。薯條熱辣辣,炸得啱啱好,黑松露芝士醬幾creamy,好味!軟殼蟹牛油果竹炭漢堡第一次食竹炭漢堡,都幾特別,軟殼蟹炸得好鬆脆,加埋牛油果的香味,好match。開始仲驚唔夠飽,但除漢堡外,仲有薯角同雜菜,菜好鮮嫩,份量十足!黑松露帶子意大利飯好香嘅黑松露味,帶子新鮮,都好大粒下,都只係一百蚊左右,性價比高。整體來講,餐廳環境舒適,食物份量足,味道不錯,值得再來。
一人白酒生蠔套餐
炸美國薯條(黑松露芝士醬)
軟殼蟹牛油果竹炭漢堡
黑松露帶子意大利飯
整體來講,餐廳環境舒適,食物份量足,味道不錯,值得再來。