2021-12-30
同朋友行完山路過灣仔就去左朝聖新開既三層落地大玻璃Blue Bottle Coffee 位置旺中帶靜唔難去 成想搵城市中既coffee shop好多都好偏僻 一係就好嘈 所以呢個位置我覺得幾好!啲員工都幾有禮貌 就算滿座都好都有專人指示帶位等等 同朋友唔算等左好耐 大約10-15分鐘左右啦😂我地叫左例牌既waffle 仲有matcha, hoijicha cappuccino. 因為堂食既關係用瓦杯 冇用紙杯就冇得睇藍色樽仔logo啦. Waffle (48hkd): 即叫即整夠哂熱 外脆內軟 餅上有糖粒 同雞蛋味相映成趣😆茶cap (52hkd): 茶味夠 奶夠滑 但只係覺得唔夠熱 一拎到嗰下已經可以直接飲 所以食完個窩夫嗰陣就已經凍左 失落一下🥲環境坐得好舒服 我地係坐2樓窗口位置 落地玻璃配180度風景 高枱高凳傾下計 chill兩下感覺時間都慢落黎 做個慢活既偽文青好似都唔錯😚
Matcha Cappuccino, Hoijicha Cappuccino , Liège Waffles