2022-09-28
“𝓚𝓮𝓮𝓹 𝓑𝓾𝓼𝔂 𝓢𝓽𝓪𝔂 𝓒𝓱𝓲𝓵𝓵”位於灣仔嘅酒吧 Busy Bird,有好多款酒選擇,好啱 Wine lover 嚟聚聚。食物主打burger🍔,重有些小食適合送酒。今次我就無試佢嘅burger,叫左一支紅酒同幾款小食,真係夠哂Chill。坐係度嘆杯酒,同朋友傾吓計,有種放鬆舒適氛圍🥂🍷Busy Bird自家品牌紅酒 $380/支,$90/杯試左支店舖自己品牌嘅紅酒🍾,係智利🇨🇱出產。紅酒🍷好易入口,幾有果香味,又唔會好酸,好好飲呀🥰🥰🍗“Bird” Wing $88雞翼辣辣地,外層炸得夠脆,內層肉質嫩滑多汁。沾上辣醬更辣呀🌶🍟“Busy” Fries $88薯條同樣炸得脆,炸嘅火喉控制得唔錯,薯條表面炸得金黃,外脆內軟,又唔會好多油。🫓Nachos $88Nachos面層有芝士,因為有芝士,相對上面兩款小食比較油。有三種醬汁可沾。蕃茄帶天然酸甜味,味道清新。牛油果醬味道無咁明顯,味道同樣較天然。忌廉芝士醬帶點顆粒,味道濃郁。
🍷Busy Bird自家品牌紅酒 $380/支,$90/杯
試左支店舖自己品牌嘅紅酒🍾,係智利🇨🇱出產。
紅酒🍷好易入口,幾有果香味,又唔會好酸,好好飲呀🥰🥰
🍗“Bird” Wing $88
🍟“Busy” Fries $88