2021-12-26 860 views
今日咁啱有野要喺太古呢頭做野,所以搵定附近有咩食點知比我發現有coffee academics 唔使諗一於入去啦一直都有聽過佢嘅咖啡係好好飲,亦派人參加過國際性嘅比賽攞獎店員安排入座角落位置,牆上寫有好似化學元素嘅圖,幾搞笑坐低喺張二人枱,望住玻璃窗外嘅街景唔知點解已經有種講唔出嘅relax可能因為做左咁耐野,到而家1:00幾先開餐,終於可以放鬆叫左個academics breakfast $158望望個價錢,比一般嘅all day breakfast貴左D不過唔緊要啦,今日晨咁早起身做野,加上啱啱攞埋最後一千蚊消費券講番食物,都唔止係一般所見all day breakfast嘅食物咁普通,淨係其中有包括咁大塊煙三文魚,已經知道唔怪得貴D啦,不過其中最特別一樣野係有一條halloumi cheese輕輕烤過,口感小小硬幾好味wo,就咁食又唔會話太鹹另一樣吸引我嘅就係個隻大啡菇多士就用上酸種麵包,但口感好硬,唔係太啱我口味,不過上面搽左相信係好多人煮意粉會用嘅青醬,幾特別,味道又唔錯嘅唯一一點扣分嘅地方,係食物唔夠熱,唔知點解另外叫左杯flat white $45,細細嘅透明玻璃杯,上面
今日咁啱有野要喺太古呢頭做野,所以搵定附近有咩食
點知比我發現有coffee academics

唔使諗一於入去啦
一直都有聽過佢嘅咖啡係好好飲,亦派人參加過國際性嘅比賽攞獎

店員安排入座角落位置,牆上寫有好似化學元素嘅圖,幾搞笑

坐低喺張二人枱,望住玻璃窗外嘅街景
唔知點解已經有種講唔出嘅relax
可能因為做左咁耐野,到而家1:00幾先開餐,終於可以放鬆

叫左個academics breakfast $158

輕輕烤過,口感小小硬幾好味wo,就咁食又唔會話太鹹

另一樣吸引我嘅就係個隻大啡菇

唯一一點扣分嘅地方,係食物唔夠熱,唔知點解

另外叫左杯flat white $45,細細嘅透明玻璃杯,上面有個細嘅心型拉花,雖然冇得揀豆,店員話係用番house blend嘅豆,不過都唔錯,啱我飲嘅味道

最後連埋加一,埋單過二百蚊落樓
偶然一次冇所謂啦,唯有下一餐食番平D
2021-12-19
Type of Meal