2022-07-30
由咖啡豆網店到觀塘實體店☕️由網絡世界跑到現實同大家分享唔同地方既咖啡豆✨·位於觀塘海濱公園附近既SATURN Coffee Roaster 設置於商廈地下 但人流竟然唔密集 💃🏻🕺🏻反而好寧靜 · 岩哂下晏黎嘆杯咖啡放空一下餐廳選用開放式設計 · 採光開揚 可以靜靜地chill一下 🥰♡ Cream Cheese Bagel ($45)Bagel有烘烤過 · 中間塗滿Cream Cheese🥯包體偏鬆軟但不失煙韌口感 愛嚼勁既我都表示滿意❣️Cream cheese剛好添加濕潤感 係一個好撲實但不平凡既貝果💯♡ Salad with Roasted Chicken ($48)沙律好fresh 🥗酸酸地既沙律醬好開胃 而雞肉如果厚切少少口感會更好🤏🏻 ♡ Ice Black Coffee($40)選擇了nutty既咖啡豆入口香濃 · 夏天來一杯剛好 ✨♡ Dirty($45)除左好鍾意dirty既漸層仲好鐘意佢既冰火口感🧊🔥༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:超級羨慕呢間商廈番工既人士好想公司樓下都有間高質咖啡店🥹每日放Break黎放空下而
由網絡世界跑到現實
同大家分享唔同地方既咖啡豆✨
設置於商廈地下 但人流竟然唔密集 💃🏻🕺🏻
反而好寧靜 · 岩哂下晏黎嘆杯咖啡放空一下
餐廳選用開放式設計 · 採光開揚
可以靜靜地chill一下 🥰
♡ Cream Cheese Bagel ($45)
Bagel有烘烤過 · 中間塗滿Cream Cheese🥯
包體偏鬆軟但不失煙韌口感
愛嚼勁既我都表示滿意❣️
Cream cheese剛好添加濕潤感
係一個好撲實但不平凡既貝果💯
沙律好fresh 🥗
酸酸地既沙律醬好開胃
而雞肉如果厚切少少口感會更好🤏🏻
♡ Ice Black Coffee($40)
選擇了nutty既咖啡豆
入口香濃 · 夏天來一杯剛好 ✨
♡ Dirty($45)
除左好鍾意dirty既漸層
仲好鐘意佢既冰火口感🧊🔥