2022-08-27 513 views
<快飯之選• 美德冰室> _美德冰室-涼瓜排骨飯$58, 雜果賓治$9, 咖喱雞排意粉$62, 龍鳳檸樂$9 & 阿華田西多士$32 _無錯是日星期六,作為社畜嘅我,今日要執行公司嘅特別任務🙃,山長又遠咁去到觀塘😎由於任務嘅地方就係美徳工業大廈附近,所以上巴士果陣就決定左去目的地勁近嘅美德冰室食個快飯,醫飽個肚先開工😌_入到去諗都唔諗,食我茶記至愛🥰涼瓜排骨飯~雖然依個飯佬味濃,但真係好鬼死正,有一種說不出的情意結💁🏻‍♀️美德嘅涼瓜排骨飯合格嘅,飯有飯香,如果可以乾身啲更好,至於涼瓜呢有過油嘅,唔會太過澀口同淋身,有咬口😋排骨呢,肉有醃過,冇出現鞋口嘅情況。依度特別嘅,喺平時依個飯好少配冬菇片,多數都係紅椒青椒多,配埋個汁多左少少菇味,依個汁餸飯幾岩胃口🤣_咖喱雞扒意粉呢?正常茶記發揮~但美德嘅咖喱有啲似細過食嘅咖喱葡汁焗意粉/飯嘅回憶味道🥺食落雞扒冇雪味,抵讚位係佢有將汁同意粉分開,可以自己控制食幾多咖喱汁,而且又冇整淋塊雞扒😂比個Like 廚房~_阿華田西多士呢?依款係我今日揀黎美德另一個原因😌因為星期六已經要返工,生活要有一點甜嘅,食件西多士唔過分呀😤重點係對於一
<快飯之選• 美德冰室>
_
阿華田西多士呢?依款係我今日揀黎美德另一個原因😌因為星期六已經要返工,生活要有一點甜嘅,食件西多士唔過分呀😤重點係對於一個花生🥜敏感嘅人,竟然有一款西多士可以喺茶記入面食到,仲要係好味嘅,真係做到有華田味,切落去果去有煉奶爆出嚟,正😈
_
飲品就正正常常la , 加$9 可以飲到特飲- 雜果賓治同龍鳳檸樂,仲想點☺️ 整體CP 值ok 嘅🤓