2019-04-10 450 views
呢間麵檔,我諗大部分人嚟親都係食麵,但偏偏我係特登嚟食咖哩牛根腩飯。因為好幾年前我印象中佢嘅咖啡汁係好食嘅,個飯仲會有啲好好食嘅酸菜。相隔多年後,突然想食返,但味道已經唔一樣。首先我掛念嘅酸菜冇再出現喺我嘅碗上,而咖哩汁對於平時食米線食麻辣十小辣嘅我嚟講有點吃力。佢啲牛根好硬,唔再係我印象中又腍又入味,令到有啲失望。但係牛腩就好腍,入口即溶咁,係好食嘅。而最最最最最值得讚嘅係個清湯蘿蔔,佢個湯好濃味但唔會話好多味精(因為我味精敏感,如果佢落太多我食完會唔舒服)最最最最最重要係蘿蔔夠靚,冇渣,而且夠林夠入味但又唔會散晒,必食。

2019-04-09
$70 (Dinner)